Notícia

El llibre d'Èric Bertran

amena_31
amena_31
boicot, dia, supermercats, supermercados, terrorista, lloret, de, mar, elfenix.orgDesprés de gairebé un any que fa que més de vint Guàrdies Civils de la Brigada Antiterrorista vinguts expressament des de Madrid van entrar al domicili de l'Èric Bertran, un noi de catorze anys aleshores, ara ja quinze, i el van acusar de terrorista per enviar un correu electrònic a Supermercados DIA demanant l'etiquetatge en català. L'Èric no esta disposat a permetre que tot es quedi així.

Tal i com va dir al Correllengua de Bell·lloc d'Urgell, on va fer una xerrada titulada "adults incompetens o nens terroristes", la millor denuncia que pot fer en contra tota la gent implicada és "Deixar-ho tot per escrit, amb detalls. Sempre més se sabrà en quina mena de democràcia es vivia l'any 2004 a l'Estat Espanyol, les paraules se les emporta el vent, les lletres no".

Així que després d'explicar que el dia vint-i-vuit de setembre van presentar una denuncia a l'Estat Espanyol per l'"anormal funcionament de la administració". Ha dit que esta fent els darrers retocs d'un llibre que ha estat escrivint durant tot aquest estiu, i que quan el publiqui, serà la millor denuncia presentada.

El llibre encara no té data de publicació. Només se sap que l'editarà la Editorial Proa i sortirà a principis de l'any 2006.

També ha explicat que el periodista i escriptor Víctor Alexandre, l'està ajudant a fer "alguns retocs, i a donar forma al llibre. Ja que mai havia escrit un llibre, i a l'institut només fem redaccions "absurdes" de vuit línies". Diu que per fi "se sabrà tota la veritat, i ningú podrà inventar-se coses que no són".

La xerrada ha transcorregut molt bé. Tots els assistens (una cinquantena de persones) han seguit amb molta atenció els fets que ha explicat l'Èric durant més d'una hora i mitja. Ha estat una xerrada molt entretinguda i amb molt d'humor on tothom s'ho ha passat molt bé.

A l'acabar la xerrada, la majoria de gent no s'ha pogut estar de donar suport al noi i felicitar-lo.

L'Èric ha volgut agrair de nou tot el suport rebut per tothom, i sobretot el dels seus pares, ja que "hi ha hagut moments molt difícils, i és en aquests moments, quan amb uns pares al darrere i llegint missatges de suport m'he pogut animar".

Esperem doncs neguitosos aquest llibre, que segur que no té perduda. Un llibre on es veurà, ha dit, "com una fiscal és capaç d'amenaçar a un nen de catorze anys dient-li "di que eres español o te encierro" i jo, sense saber d'on vaig treure la força li vaig dir que jo només era català, i només tenia una bandera i una llengua". Ha confessat que per a ell la dignitat és molt important, ja que sense dignitat no s'és persona. També a explicat a tots els assistens anècdotes molt divertides, i irregularitats que s'han produit en tot l'afer, "on s'han arribat a manipular proves".

També, per acabar ha dit "de la necessitat de gent amb voluntat per aconseguir una normalització lingüística total del país, ja que les lleis ajudarien si hi fossin, però el vertaderament important som el conjunt de tots".

Èric, esperarem el teu llibre impacients!


Notícies relacionades:
- La Fiscalia espanyola arxiva el cas del menor de Lloret acusat de terrorisme
- Una nova web dóna suport al jove Èric Bertran
- L'Ajuntament de Figueres recolza Èric Bertran
- Opinions: Perfil de terrorista perillós
- El dia 15, davant el jutge
- La Plataforma per la Llengua dóna suport al jove de Lloret jutjat per defensar el català
- Boicot a les empreses que van fer detenir un nen de 14 anys
- Comunicat de la Plataforma per la Llengua arran de la investigació oberta al jove de Lloret per defensar el català
- Un noi de 14 anys de lloret ha estat detingut i acusat de ser una amenaça terrorista

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.010.561 missatges
  • 211.537 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums