Notícia

ERPV denuncia el projecte de construcció de 8.000 vivendes a Xixona (Alacantí)

amena_31
amena_31
ERPV-Xixona ha denunciat els projectes urbanitzadors previstos a la població i que preveuen la construcció de més de 8.000 vivendes. Davant la imminent construcció de 2.300 cases a la partida del Vergeret, Esquerra vol expressar el seu rebuig a aquest model urbanístic irracional que recorda els temps més foscos del "desarrollismo" franquista. El Secretari d'Organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha declarat que "és una barbaritat edificar 8.000 cases més en un poble de 7.500 habitants i destruir per sempre paratges naturals emblemàtics".

Per al dirigent d'ERPV, "aquesta és l'autèntica raó de ser de transvasaments i "aguas para todos": la construcció de cada centímetre quadrat de terra al nostre país". Vayà ha criticat durament els projectes constructius a Xixona, com el del Vergeret o la macrourbanització a l'Espartal, amb 5.500 cases previstes: "el poble se'n ressentirà i molt, perdrà paratges naturals, veurà incrementats els impostos per dotar de serveis el quàdruple d'habitants i perdrà la seua identitat".

ERPV-Xixona considera que per garantir el benestar i la qualitat de vida dels xixonencs és necessari aturar projectes urbanitzadors com els esmentats, ja que són tremendament agressius per al medi natural, requereixen de quantitats ingents d'aigua (que escasseja a les comarques del sud) i fan un flac favor al turisme d'interior, repetint el model de ciment i asfalt que ha destruït la nostra costa.

Opina

Configuració
 • nyas 234 13

  Quins interessos té en tot açò el Pspv que vota a favor del transvasament Xúquer-Vinalopó?   Per què sinó té por de perdre vots a Alacant!? Quins vots tem perdre?
   
  Per què no està el Pspv denunciant aquestes barbaritats, que estan escandalitzant a tota europa, i per contra sembla ser-ne seguidista?
   
  Destroçar la Ribera del Xúquer i l'Albufera (la terra de Joan Fuster) per soterrar els nostres pobles i dispersar la nostra personalitat sota una boquera de forasters.
  Què millor manera de colonitzar-nos?
 • metallextrem 12 12
  Extret de Vilaweb:
  ---------
  L'Ebre sí, el Xúquer no

  Encara sort que ja no forme part d'Esquerra Republicana, perquè el paripè d'avui al Congrés espanyol, amb votacions separades perquè es derogara el transvasament de l'Ebre amb el suport d'Esquerra i la continuïtat del del Xúquer amb el suport del PP, m'ha arribat a produir vergonya aliena. S'hauria d'haver exigit una votació única per a tot el PHN. Aquest exemple d'enginyeria política salva l'Ebre i condemna el Xúquer. Esquerra fa com si defensara el conjunt dels Països Catalans, però en realitat ha pactat una llençolada amb el PSOE. Fa temps alguns déiem que amb el PHN l'aigua que desitjaven els especuladors no era la de l'Ebre sinó la del Xúquer. Repasseu els documents i veureu com la qualitat de la Xúquer -i l'aqüífer del Caroig- era prou més "desitjada" que no la de l'Ebre, molt i molt contaminada. Fins i tot Esquerra ha participat en el carnaval de la confusió. A la fi, el que volien ja ho han aconseguit: l'aigua del Xúquer i els seus aqüífers anirà a les aixetes i les piscines del negoci del formigó al voltant del Vinalopó. Quina poca vergonya!

  Toni Cucarella
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.010.036 missatges
 • 211.520 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums