Notícia

L'alcaldessa de Ripoll no pensa penjar la bandera espanyola

amena_31
amena_31
Tal i com explica La Malla, l'alcaldessa de Ripoll (el Ripollès), Teresa Jordà (ERC), ha dit, aquest dimarts, que no té la "intenció" de tornar a penjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de la localitat malgrat haver rebut una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'obliga a tornar-la a hissar. La polèmica arrenca de l'any 2001 quan, a iniciativa d'ERC (que era a l'oposició) tots els grups van aprovar que només onegessin la Senyera i la bandera local.     

Jordà, que és alcaldessa de Ripoll des del juny de 2003, ha recordat que, tot i l'acord de 2001, CiU, que aleshores governava amb majoria absoluta, va continuar amb quatre banderes penjades de la façana de l'Ajuntament. Així, hi havia hissades l'espanyola, la catalana, la del municipi i la d'Europa.

Un mes després, ella va arribar al consistori i va prendre la decisió de despenjar la 'rojigualda' i la d'Europa perquè considera que les dues ensenyes més representatives del poble són la Senyera i la bandera amb l'escut de Ripoll.

Ara, reconeix que ha rebut la resolució del TSJC que l'obliga a tornar a penjar l'espanyola. Teresa Jordà, però, avisa que no ho farà. Creu que no fa res malament ja que es basa "en un acord pres durant un ple". "No crec que estiguem cometent un delicte", ha dit.

En la seva defensa, Jordà recorda que Ripoll no té "cap mena de problema" en hissar altres banderes. Així fa referència al darrer 17 d'abril quan al municipi van fer onejar la bandera espanyola en honor a la visita de José Bono, ministre de Defensa. "La bandera espanyola va onejar tot el dia", recorda Jordà.

Notícies relacionades:
- L'alcadessa de Ripoll es nega a penjar la 'rojigualda' a l'Ajuntament

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.629 missatges
  • 211.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums