Notícia

Mor Joan 'Ninyin' Cardona, guitarrista de Sopa de Cabra

El guitarrista Joan Cardona, més conegut com Ninyin, ha mort aquest diumenge al matí a Barcelona. Component de Sopa de Cabra durant tota la història de la banda, Cardona arrossegava feia temps un càncer de fetge que l'havia apartat parcialment de les darreres gires. En l'últim dels concerts de comiat de la banda a la sala Razzmatazz de Barcelona només va poder interpretar dues cançons. Tenia 43 anys.
Joan Cardona va ser una peça clau en els inicis de Sopa de Cabra, l'ànima ideològica de la banda. Pioner del moviment 'squatter' de Girona i habitual del carrer dels Torrats, abans de formar Sopa de Cabra ja havia liderat The Ninyin's Mine Workers Union Band. Una de les seves primeres cançons va ser 'El sexo' (que me hace feliz), que es convertiria en una de les més populars en figurar al primer disc dels Sopa.

[ Continua ]

El desaparegut guitarrista va ser qui va establir les directrius del so del grup. Amant del rock dels 70 i de l'actitud dels Rolling Stones, ho va transmetre als seus companys. Sempre va ser el més rocker del grup, així com un gran aficionat a les motos de gran cilindrada.
Amb el grup va participar en la gravació dels seus deu àlbums, des de 'Sopa de Cabra' fins a 'Plou i fa sol'. Tot i que era carn d'escenari, en les darreres gires va haver de ser substituït per Jaume 'Pek' Soler, amb qui també coincidirien molts cops sobre l'escenari. Al darrer disc va deixar el seu testament musical en la cançó 'L'última mirada enrera'. Ell mateix va posar-hi la veu.
Joan Cardona havia nascut a Girona el 29 de novembre de 1959. Era el més gran de tots els Sopa de Cabra.

Font: La Malla


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.377 missatges
  • 219.462 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat