Notícia

Comunicat de la CEPC i Alternativa Estel sobre la presència de Francisco Caja a la UB

amena_31
amena_31
ImatgeDes de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i Alternativa Estel, sindicats d'estudiants presents a la Universitat de Barcelona (UB) que representem la segona força estudiantil al Claustre de la UB, volem donar a conèixer la nostra postura a la resta de la comunitat universitària i a la societat catalana davant de l'acte previst per la tarda de divendres dia 12 de novembre a l'Aula Magna de la UB i convocat per Convivencia Cívica Catalana (CCC) sota el lema "Por la libertad y la dignidad civil en Catalunya":

Censurem la hipocresia de l'acte degut al "brillant" expedient de Francisco Caja, convocant de l'acte i membre de CCC i Profesores para la Democracia (sic); Caja, professor de la UB, ha sigut expedientat per agressions i insults a una professora. Per això va ser suspès de sou i feina, alhora que posteriorment va llançar escales avall de la seva vivenda al bidell de la UB que li notificava aquesta resolució, havent d'agafar la baixa laboral. També és una de les persones que va intentar agredir al lehendakari Ibarretxe en motiu d'un acte convocat per la Universitat de Barcelona. Actualment torna a exercir a la UB, aprofitant les seves classes per carregar contra tots aquells que considera que no l'han deixat assolir el reconeixement que creu merèixer com a filòsof.

Censurem que la iniciativa de l'acte vingui d'un grup de professors de la Universitat del País Basc, i la presència de persones de dubtosa credibilitat a l'hora de donar-nos lliçons sobre "llibertats, dignitats civils, respecte i tolerància". Convivéncia Cívica Catalana, Profesores para la Democracia, Manos Blancas, Foro Babel, Basta Ya o bé Fundación Concordia són organitzacions foranes o bé d'escassa implantació a casa nostra, finançades generosament per l'Estat Espanyol i conegudes només per els seus atacs a la nostra escassa autonomia i a un dels nostres principals trets distintius: la llengua catalana. Ens referim a personatges de la talla d'Alejo Vidal Quadras (responsable, entre moltes altres coses, dels darrers "xous lingüístics" al Parlament Europeu), Nicolás Redondo Terreros, Josefina Albert (impulsora del recurs al Reglament d'Usos Lingúsítics de la Universitat Rovira i Virgili i de la rebutjada querella per prevaricació al seu rector, Lluís Arola), Francesc de Carreras (membre del Foro Babel), Eduardo Uriarte o Gotzone Mora (responsable del linxament mediàtic sofert l'any passat pel rector de la UB Joan Tugores).

Censurem doncs, que un grupúscul gens representatiu de la societat catalana pretengui importar un conflicte inexistent. El curs anterior, la Universitat de Barcelona ja va ser objecte d'una persecució sense precedents per part d'aquests sectors ultras, amb l'ajuda de la Brunete Mediática i de l'espanyolisme més reaccionari afincat a casa nostra. Sectors, d'altra banda, gens respectuosos amb el sentiment majoritari de la nostra comunitat universitària.

Lamentem, per tot plegat, que la Universitat de Barcelona, a través del seu rector, hagi hagut de cedir als convocants per estalviar mals majors, amb la única intenció de cercar conflictes i fer un pols de força a totes aquelles persones que treballem per una universitat científica, de qualitat i catalana, allunyada de les ingerències del Patriotismo Constitucional, col·lectius i persones que exigim poder decidir per nosaltres mateixos quina universitat pública volem. Ho lamentem, d'altra banda, perquè a dia d'avui ens consta com aquest acte atreurà grupúsculs neonazis, els quals ja han avisat que faran acte de presència i que és tota una declaració d'intencions de quin és el públic potencial de "las libertades y la dignidad civil".

Per tot això, des de la CEPC i Alternativa Estel, apostem per no caure en la seva trampa i optem per deixar que el seu desembarcament sigui un fet anecdòtic. Nosaltres, conscients també de ser un objectiu prioritari per part d'aquests sectors tal com ens consta, seguirem treballant, avui, demà i demà passat al llarg i ample dels Països Catalans per un ensenyament públic, popular, català i de qualitat. Fem constar que som nosaltres, els i les estudiants de la CEPC i Alternativa Estel, sovint silenciats, qui disposem d'un suport social que avala la nostra tasca a les aules i també a les institucions universitàries, tasca que desenvolupem legítimament i a cara descoberta, perquè no tenim res a amagar ni cedim a la política criminalitzadora a la que se'ns vol sotmetre des d'un temps enrere.

Per això, llancem obertament al rector Joan Tugores la proposta de treballar a partir de dilluns vinent amb el conjunt de la comunitat universitària per tal d'evitar que fets com aquests tornin a repetir-se dins la Universitat, i que siguem els i les membres d'aquesta qui decidim sobre la seva gestió i orientació, amb passos decidits i ferms per garantir la ja retallada autonomia universitària. Cal doncs, deixar de mirar cap a l'altre costat i recuperar la iniciativa a la Universitat de Barcelona i aturar d'una vegada per totes que sigui gent com Francisco Caja qui marqui l'agenda al professorat, al PAS i als i les estudiants. Comuniquem, doncs, com ja coneix, que treballant en aquesta línia comptarà amb tot el nostre suport, sense que ens espanti el soroll que tota aquesta gent pugui ocasionar-nos, que de ben segur ni provindrà de la UB, ni provindrà de casa nostra.

No ens doblegaran!

Opina

Configuració
 • kaim 5.319 14 400 👍 961
  Nomes comentar a l'autor anonim de la guixada a una taula de la frase d'humor negre "Camareroooooo! Una de Paco a la Caja" que uns quans de la uni vam riure un bon rato amb la seva creativitat.

  Humor al poder!

 • __361__ 3.487 17 👍 20
  Jo també dic NO a Francisco Cajas!

  • Sabadellenc 3.770 15 550 👍 88
   Quina verginya que a una Ubiversitat pública hi corrin feixistes així!

  • control 1.735 16 916
   Aquí (Indymedia) diu que aquests cartells poden ser una incitació a fer coses que tant el CEPC com AE no proposen pas.

   La meva opinió és la següent (copia i enganxa de la mateixa Indymedia):

   Nois i noies, feu-me el favor de no respondre a aquestes provocacions tan paletes.

   Em sembla que parleu de la conferència de la CCC.

   Que els hi donin, home! Que si volen esplaiar-se, que s'esplain!

   Total, és un cop l'any!

   Encara recordo els comentaris d'una d'aquelles del Foro de Ermua, que després de fer una conferència al Paraninf en el qual hi van anar quatre gats, comentava tota llastimosa quelcom així com "lamento el nulo apoyo de los catalanes delante de la agresión nacionalista vasca que vivimos los constitucionalistas en Euskadi".

   I per molts anys!

   Passeu de tot i si hi heu d'anar, aneu a fer conya, i no rebenteu l'acte, que els fareu sortir al Telediario tot mostrant lo dolentíssims, malvats i pedòfils que som els catalans, oh oh oh.

   --


   ||*||

 • viufinslamort 7.775 14 274
  He rebut el següent mail que suposo que deu anar vinculat al tema. Podrieu ampliar i aclarar la notícia? Dòna poques dades...:
  Agressió sectària al Sindicat d’Estudiants en la Festa Major de la UAB
  Ahir dijous, 4 de novembre, vaig ser testimoni de l’agressió que van patir els companys del
  Sindicat d’Estudiants per part d’un grup d’estudiants, entre els quals hi havia membres de
  l’Alternativa Estel. Primer els van tirar per terra una taula amb llibres que tenien al davant de la
  paradeta. Més tard un parell van tornar a la parada per amenaçar-los: “no teniu dret a estar
  aquí, no us volem aquí", etc., etc. Es veu que al cap d’una estona van decidir passar de les
  amenaces als fets: un grup es va a tirar a sobre de la parada, que a empentes i cops de puny va
  tirar avall els pals que subjectaven els cartells de la paradeta. Els companys del Sindicat
  d’Estudiants van intentar evitar que es produïssin desperfectes, així com que ningú prengués
  mal. Els estudiants de Ciències de l’Educació que hi havia a les parades a banda i banda de la
  del Sindicat d’Estudiants es van quedar estupefactes davant de l’atac.

  Vull deixar constància dels fets i denunciar aquesta agressió. La dictadura franquista,
  afortunadament, ja fa anys que va caure, fruit de la lluita dels joves i els treballadors. Ningú no
  té dret ara a decidir en nom dels altres què i qui pot fer activitats al campus. Els estudiants
  saben que el Sindicat d’Estudiants ha participat en totes les mobilitzacions contra la guerra,
  contra la LOU i per una educació pública, democràtica, científica i gratuïta. Ara estan realitzant
  una campanya en solidaritat amb la lluita dels treballadors d’Izar contra la reconversió del
  sector naval.

  Els que em coneixeu sabeu que fa temps que participo en el moviment associatiu de la
  universitat, com a delegat sindical d’UGT, com a membre del Comitè contra la guerra, com a
  col·laborador de El Militante. De fet, vaig començar a participar activament en la lluita
  estudiantil a través del Sindicat d’Estudiants i dels marxistes de El Militante, d’això ja fa uns
  quants anys. I d’aquí el meu compromís i la meva col·laboració amb el Sindicat d’Estudiants.
  He de dir que mai he viscut una agressió com aquesta. Em podia imaginar que un grup de
  feixistes ens ataquessin per les idees que defensem, perquè reivindiquem les idees de Marx,
  Engels, Lenin i Trotsky, perquè volem la transformació socialista de la societat i estem presents
  a totes les lluites de la joventut i el moviment obrer, però no que un grup suposadament
  d’esquerres utilitzés el s mètodes d’aquests grups per dur endavant els seus atacs sectaris contra els altres.

  Des del Sindicat d’Estudiants i el corrent marxista El Militante, així com des de la secció
  sindical d’UGT, tenim previst fer una campanya de denúncia de l’atac sofert i recollir adhesions
  a un manifest de rebuig a aquests mètodes antidemocràtics i sectaris.

  Lluís Perarnau
  PAS


  Salut i força

 • doubi 8 15
  Sobretot cal no caure en la provocació i donar-los l'excusa per obtenir l'oxigen mediàtic que necessiten presentant-se com les victimes.

  Si no els fem cas i no poden tenir els titolars de noticia que busquen quedarà ben clar que són quatre gats i que a casa nostre no només no representen a ningú sinò que aquest "conflicte" que tan els agradaria que existís només existiex al seu cap...


Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.920 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat