Notícia

Acción Cultural Miguel de Cervantes torna a falsificar dades

amena_31
amena_31

ImatgeObro la pàgian de la revista Cervantina Digital per veure quines són les bajanades del mes i em trobo amb un article que critica les dades aportades pels catalans per tal que la nostra llengua sigui oficial a la UE. I ells, en comptes de corregir el mig milió que balla en els nostres xifres van i aporten l'escala mundial de llengües, quan nosaltres parlàvem a nivell europeu. És una vergona que Associacions com aqeusta circulin a la nostra terra. Us reprodueixo el text i a sota podeu llegir què els he contestat al respecte:

"Con motivo del no reconocimiento de la lengua catalana como oficial en la Unión Europea, los nacionalistas, han vuelto a la carga con sus argumentos y estadísticas tramposas. Analizamos dos de sus argumentos-trampas más manidos.

“La lengua catalana la hablan 12 millones de personas“. Bastaría pasear por cualquier ciudad de Cataluña, Valencia, Baleares, Andorra o del sur de Francia para desmontar la mentira. La lengua catalana convive en Cataluña con el español y el aranés, aunque estas dos lenguas son sistemáticamente marginadas por el nacionalismo identitario. En las otras regiones hay amplias zonas donde el “catalán” no existe como lengua coloquial.

“El catalán es la séptima lengua europea por el número de hablantes“: Es una falacia demostrada anteriormente, pero para conseguir esta falsa clasificación los nacionalistas rebuscan en cualquier rincón y a su vez restan hablantes a las otras lenguas, aparte de ocultar el conocimiento que tienen todos los catalanes de la lengua española. Basta comprobar el gran número de artistas, presentadores e intelectuales catalanes que triunfan utilizando la lengua española. La U.E es una comunidad de orígen comercial que tiene como fin la cohesión económica, social y política de los europeos y no puede convertirse en una torre de Babel donde la burocracia lingüística ahogue las ventajas de una economía de escala. Los nacionalistas identitarios tienen que ampliar la lista de sus “enemigos“ al resto de Europa y muy pronto lo extenderán al sistema solar.

Clasificación de las lenguas por el número de hablantes (Fuente: nacionalismo identitario Número real)

INGLÉS 62,20 mill 1.000 mill
ESPAÑOL 39,80 mill 450 mill
PORTUGUÉS 9,80 mill 200 mill
ALEMÁN 90,20 mill 125 mill
FRANCÉS 62,70 mill 125 mill
ITALIANO 57,40 mill 70 mill
NEERLANDES 21,20 mill 30 mill
SUECO 9,30 mill 20 mill
GRIEGO 10,60 mill 1 2 mill
CATALÁN 10,80 mill 8 mill

El engaño lo intentan colar los nacionalistas declarando de hecho a todos los habitantes de estas regiones como catalanoparlantes. Otro de los argumentos trampa es sumar a todos los teóricos catalanoparlantes de España, Francia, Andorra, Italia y hasta al tío que se fue a Cuba. Esta manipulación es más burda cuando no suma los hablantes de lenguas, que residen en otros países y tienen el status de minorías lingüisticas.

La U.E no es una asociación de filología latina. La economía fue su principal objetivo y no puede obviar que lenguas como el español, portugués o francés son instrumentos poderosos para sus intercambios comerciales. Declarar a todas las lenguas de la U.E. oficiales, llevaría a Europa pagar un alto coste económico y una paralizante burocracia."

Senyors cervantins:

Ens critiquen perquè les dades que aportem els catalans per tal que la nostra llengua sigui oficial a Europa estan manipulades. Potser tenen raó i ens balla algun milió. Ara bé, les aportades per vostès són escandaloses i aquí no balla un milió, en ballen desenes i centenars. Els 67 milions d'angloparlants són europeus, vostès han agafat l'escala mundial i per això en poseu 1000. El mateix passa amb el castellà, que no el parlen ni 40 milions a Europa, i en aquest cas els catalans hem tingut la delicadesa d'incloure el castelllà que es parla a Catalunya, Euskadi i Galícia. No saben ni interpretar unes estadístiques. No es pot comparar l'escala europea amb la internacional, i aquí estem parlant d'Europa. Com semrpe, han tornat a jugar brut. Dieu que comptem fins l'oncle d eCuba i vosaltres heu comptat fins el darrer filipí que xampurreja quatre molts que recorden una mica una llengua romanç.

Si el problema és no voler complicar la burocràcia, la solució és que l'única llengua oficial sigui l'anglès, que és la veritablement internacional. Com que s'estudia a tot Europa a tots els països hi ha angloparlants, oi?

El que no es pot fer és marginar llengües per molt minoritàries que siguin. Si es parlen a Europa han de ser oficials, fins i tot l'aranès (que no sé d'on treuen que estigui marginat, ja que els catalans podem dir amb el cap ben alt que és l'única comarca occitana on la llengua es manté amb tota la seva frescor) ho hauria de ser. O tots moros o tots cristians.

Per altra banda, a Europa, la nostra llengua és més internacional que el castellà, ja que es parla a més estats (4 a 1), per tant si vosaltres ens guanyeu en nombre de parlants absoluts, nosaltres ho fem en internacionalitat europea. Cadascú pot jugar els seves cartes a favor i en contra per aconseguir els seus propòsits.

Fins la propera que em torneu a tocar el voraviu.

Dídac Rubio
Badalona, 08/09/2004


Opina

Configuració
 • EmulatorQ Usuari sumador 63.378 15 5 👍 18.216
  Bravo, Dídac!

 • xavi2010 7.237 15 295 👍 1.658
  Poso aquests fragments extrets d'un article de Lluís Jou publicat al diari avui el dia 30 de juny 2004 per donar més arguments en contra de les bajanades que escriu aquesta gent, mira que s'ha de ser analfabet per dir el que diuen del aranès .


  [...] Europa continua marginant la llengua catalana, negant-li el lloc que li correspon per :

  - pes demogràfic
  - tradició literària escrita
  - equipament lingüístic
  - adhesió popular

  , i contribuint, a més, a la seva minorització en el territori on és llengua pròpia.[...]

  [...]A l'Europa dels 25 hi ha, ara, 36 llengües sense Estat. Només una, el català, supera els tres milions de parlants, ja que vuit milions de persones el parlen i dotze milions viuen en els territoris on és pròpia. Només una, el català, és oficial a tres regions europees amb poder legislatiu. Només una, el català, és llengua oficial en un Estat independent membre de les Nacions Unides i del Consell d'Europa. Només una, el català, té una tradició escrita, literària i científica amb més de vuit segles de continuïtat i un equipament lingüístic modern i amb vitalitat d'adaptació a les necessitats actuals. Només una, el català, és ensenyada regularment en un centenar d'universitats de fora del seu domini lingüístic. I, sobretot, només una, el català, ha demanat l'oficialitat per mitjà dels Parlaments de Catalunya i de les Illes, l'any 1989 i el 2001, i també per mitjà dels seus governs.
  D'altra banda, de les altres 35 llengües no oficials a la UE, només quatre (el gaèlic, el gallec, l'euskera i el luxemburguès) tenen la consideració d'oficials. Només cinc (el gallec, l'occità, el sard, l'euskera i el gal·lès) superen el mig milió de parlants i, en canvi, n'hi ha una vintena que no superen els cent mil. Més important que el pes demogràfic és el pes social d'aquestes llengües: llevat del gallec i el sard, cap de les altres és parlada per més de la quarta part dels habitants del territori on són pròpies. El català el sap parlar el 63% dels habitants del domini lingüístic.[...]
 • Boikot 4.790 16 447
  Així es parla! i les coses clares!

 • Eric Gómez 661 14
  Molt bé. Tens tota la raó. Les coses clares i amb els numeros al davant  MOLT BÉ

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.239.364 missatges
 • 219.067 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat