Publicitat

Notícia

Els sindicats policials de les Illes denunciaran el Govern balear per un còmic satíric

'On és l'Estel·la', un llibre que explica els últims fets del procés d'independència utilitzant l'humor com a suport narratiu

Els sindicats del cos de policia balear interposaran una querella criminal contra el govern de les Illes per la publicació del llibre 'On és l'Estel·la', de l'il·lustrador Toni Galmés. Segons informa el portal Última Hora, la demanda es basa en què el llibre conté "insults, mentides, injuries, difamacions e incitació a l'odi contra les Forces de Seguretat de l'Estat".

Recordem que el còmic, editat per Comanegra, intenta explicar els últims fets del procés d'independència català precisament utilitzant l'humor com a suport narratiu. Imitant la metodologia dels cèlebres llibres d'"On és Wally", el llibre repassa diferents dies i fets que marcaran la història de Catalunya, des de la participació de l'Estel·la, la protagonista del llibre. 

Concretament, l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Conselleria de Cultura i Participació i Esports del govern balear han ajudat amb l'edició del còmic i això no ha agradat a la prefectura Superior de Policia de les Illes Balears

En aquest sentit, els portaveus sindicals es reuniran durant el dia d'avui amb els seus assessors jurídics per concretar els detalls de la denúncia. Des del cos asseguren que "amb els diners de les institucions públiques és intolerable que es subvencioni una publicació que incita l'odi i confronta a persones". "Són nens", acaben dient.

Un dels dibuixos "més ofensius", segons els denunciants, és el d'un policia que desallotja una dona amb les mans a les parts íntimes d'aquesta. Segons els sindicats és una clara referència a un suposat "abús sexual".

A més a més, asseguren que apareixen escenes de policies nacionals i guàrdies civils "colpejant de forma indiscriminada i sense pietat a pobres i indefensos ciutadans, o disparant-se per error entre ells mateixos, en to de burla".

Per la seva banda, l'editorial Comanegra ha emès un comunicat recordant que "el llibre fa paròdies de tota mena de personatges, no només de les forces de l'ordre". A més a més, l'empresa amb seu a Barcelona ha remarcat el caràcter de sàtira que té el còmic i que a la portada ja s'especifica que no és apta per majors de 18 anys.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.594 missatges
  • 221.196 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat