Publicitat

Notícia

Borràs retreu al rei el discurs del 3 d’octubre i l’existència de 'presos polítics'

La portaveu de JxCAT li transmet que la seva formació només donarà suport a un candidat disposat a resoldre políticament el conflicte

La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha retret aquest dijous al rei Felip VI el seu discurs “de part” del 3 d’octubre del 2017, així com l’existència de “presos polítics” a l’Estat, i li ha lliurat una carta personal del cap de llista de la seva formació a les eleccions del 28-A, Jordi Sànchez, a més de l’informe del grup d’experts de de la ONU sobre detencions arbitràries.

Ho ha fet durant l’entrevista que tots dos han mantingut a La Zarzuela en el marc de la ronda de contactes del monarca de cara a la investidura. Borràs li ha recordat que la seva formació només donarà suport a un candidat que tingui “algun tipus de voluntat de mostrar el seu tarannà respecte al que considerem un problema polític”, i ha recordat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no s’ha posat en contacte amb la seva formació per obtenir el seu vot.

“No ha estat una visita de cortesia”, ha explicat Borràs en roda de premsa al Congrés dels Diputats després de la reunió de 45 minuts amb el monarca espanyol. Segons ha apuntat la portaveu de JxCAT ha retret al Rei de l’”a por ellos” i l’existència de “presos polítics” a més de la negativa del Suprem a permetre que fos Jordi Sànchez qui anés a La Zarzuela per “estalviar al rei d’Espanya la incomoditat de veure un pres polític”.

“Potser van pensar que deixar-lo sortir de la presó per anar a La Zarzuela danyaria la imatge de la Corona, però el que danya la imatge de la democràcia és l’existència de presos polítics”, ha sentenciat.

Borràs ha afirmat que ha anat al Palau de La Zarzuela per ser “l’altaveu” dels qui “pretenen silenciar”. Durant la conversa, ha dit, li ha exposat “que el visitava com a votant de l’1-O. “L’he mirat als ulls per dir-li el que possiblement mai havia sentit de llavis d’una dona catalana, potser perquè no va voler rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell”.

En aquest sentit ha retret a Felip VI que es manifestés “com un actor rellevant després de l’1-O” quan hauria pogut tenir un rol “més discret”. El seu discurs del 3-O, ha dit, es va manifestar “com un actor de part” i va fer que “moltes persones sentissin que el Rei estava prenent part en aquesta situació”. 

La portaveu de JxCAT també ha recordat al Rei “el dolor de les famílies dels presos polítics” i li ha preguntat si serà “àrbitre i moderador” o “el que despenjava telèfons com a la Seat”. En aquest sentit li ha dit que “no es pot castigar una realitat ignorant-la” i donant suport “al 155, la presó, l’exiili, les imputacions massives i els embargaments”.
 


Opina

Configuració
 • Screen 4.774 1 454 👍 2.321
  Quina tòtila... amb polítics com aquesta no anem enlloc. 

  L'he sentida en una entrevista a la Sexta i s'ha deixat ensarronar divereses vegades pel Ferrari aquest. 

  Hauria d'haver entregat la carta del Sanchez al paràsit i haver fotut el camp. I dnunciar davant la premsa el fet que no el deixessin sortir. 

  En canvi li ha "explicat" coses que al paràsit per una orella si entren i per l'altra li surten. 

  Si anava a palau era per fer un lleig al macarró aquest, no per seure a dialogar civilitzadament amb qui t'oprimeix salvatgement. 

 • Xaloch 2.206 17 795 👍 120
  Que deixen d'enganyar la gent. Catalunya avui no existeix. I la Generalitat avui no existeix. És només una sucursal de Madrid i són tots treballadors a sou de la metròpoli. De fet no existim com a subjecte polític i administratiu des de 1700 potser abans. Només gesticulen però són d'obediència borbònica a sou tots de Madrid. Madrid ha recuperat la denominació històrica de Generalitat quan aquesta no existeix des de fa segles per a enganyar la gent I confondre la població. De fet donen quatre molles de pa per a mantindre la sensació de conflicte. A Madrid li interessa un espantall un enemic comú que aglutine el ramat Peninsular. I li diuen Catalunya. Un subjecte que com he dit no existeix des de fa molt de temps. 
 • Raztettous 97 👍 81
  Fan bona parella aqui a la foto, millor que la Leticia.
 • Raztettous 97 👍 81
  La punyetera s'ha fotut uns talons de pam i mitg

 • Xaloch 2.206 17 795 👍 120
  Potser ens hauríem de plantejar refundar la Generalitat antiga. Pense que ha arribat el moment. Amb el nom de Antiga Diputació de lo General. Que puga nàixer de les batllies i municipalisme. Des de les associacions de veïns. Des de les famílies. Des de les penyes i amics. Encara que de moment no tinga poder polític real el tindria moral i llevaria la máscara a la mal anomenada Generalitat que només ha recuperat en nom per guanyar legitimitat entre catalans i crear confusió però és un organisme espanyol. Una sucursal d'obediència borbònica. Si cau aquesta màscara podem guanyar molt. I escac i mat al collaboracionisme borbònic altrament dit processisme. Qui obri la llauna?
 • Xaloch 2.206 17 795 👍 120
  Li ho retreu donant-li la mà. Curiosa manera de retraure si més no...
 • EmulatorQ Usuari sumador 64.844 15 6 👍 19.942
  Crec que hauria estat millor que no hi hagués anat, però bé, cadascú sap què li convé.
 • malllamplll_ 3.881 3 538 👍 2.562
  I al damunt una carta personal de Jordi Sanchez.  Quina parella de mesells. A la carta  li deuria demanar perdo i que es posaria de genolls per jurar que no ho tornaria a fer més
 • Cèsar Usuari sumador 16.671 14 105 👍 15.261
  Es pot dir tot, que si carta, que si dignitat, que si retrets... Però la foto regalada al monarca, amb un somriure de orella a orella, no té preu per la línia repressora aplicada per l'estat.
 • Armillet Lo Groc 1.497 994 👍 999
  Li ha llepat les boles quan han entrat al despatx. 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.298.596 missatges
 • 221.196 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat