Publicitat

Notícia

Puigdemont i Comín denuncien a la Defensora del Poble Europeu un "tracte discriminatori" de l'Eurocambra

Els eurodiputats electes de JxCat també han presentat una queixa formal a Tajani i al secretari general de la institució per impedir-los entrar a fer els tràmits inicials

carles, puigdemont, toni, comin, consell, republica, proces, catala, catalunya
L\'expresident Carles Puigdemont saluda Toni Comín a la seva arribada a la Delegació de la Generalitat davant de la UE el 28 de juliol del 2018 Autor/a: Natàlia Segura (ACN)

Els eurodiputats electes de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín han presentat una carta a la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, per denunciar un "tracte discriminatori" de l'Eurocambra, que dimecres va prohibir-los l'entrada per fer les acreditacions provisionals dels nous membres de la institució.

Els representants legals de l'expresident i l'exconseller també han enviat "una queixa formal" al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al secretari general, Klaus Welle, per aquests fets, segons JxCat.

En aquesta carta han demanat una còpia de la llista amb els noms dels eurodiputats electes que asseguren els van mostrar a l'entrada. També volen la "documentació on consti la prohibició" i "accés a la gravació de les càmeres de seguretat" com a "prova" dels fets.

Puigdemont també va denunciar al febrer a la Defensora del Pondre Europeu el veto de Tajani a la seva conferència amb el president Quim Torra al Parlament Europeu.

La prohibició a Puigdemont i Comín

El Parlament Europeu va prohibir dimecres a la tarda a Puigdemont i l'exconseller Comín entrar a la cambra i començar alguns dels tràmits per ser eurodiputats. Tots dos van obtenir un escó a les eleccions del 26-M i són eurodiputats electes, però no es van poder fer la fotografia oficial ni entrar a les instal·lacions, un pas que sí van poder fer altres polítics escollits com José Ramón Bauzá, de Ciutadans. Segons Puigdemont, l'ordre de vetar-los l'entrada la va donar el secretari general del Parlament Europeu.

Fonts del Parlament Europeu van confirmar que els nous diputats poden obtenir "una acreditació provisional per facilitar el seu accés al Parlament mentre no arriben les comunicacions oficials dels estats membres" amb la llista definitiva d'eurodiputats. Amb tot, des de la cambra asseguren que es reserven el dret a "no concedir cap facilitat fins a assegurar-se que la persona ha obtingut l'acta de diputat".

Petició de PP, PSOE i Cs

Arran d'això, PP, Cs i PSOE van demanar a Tajani que suspengui tots els permisos temporals als eurodiputats electes de l'Estat per evitar que Carles Puigdemont i Toni Comín puguin entrar a la cambra i tinguin una credencial sense haver recollit l'acta a Madrid, segons va poder saber l'ACN. Els tres partits van argumentar que a l'Estat espanyol encara no hi ha "llistat oficial" de diputats electes i que "no es pot acreditar cap diputat abans de recollir l'acta a Madrid".


Opina

Configuració
 • Víctor Baeta i Subias 115 👍 108

  L’Estat espanyol i la Unió Europea cada vegada més lluny dels demòcrates i de la Democràcia

  L’Estat espanyol i la Unió Europea cada vegada més lluny dels demòcrates i de la democràcia.

  República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu  denuncia la repressió contra els republicans catalans per part de l’Estat espanyol sorgit del 78 i que cada vegada més esdevé hereu del 39, agreujada per les darreres peticions fiscals, les expulsions de diputats alterant de manera indecent les majories parlamentaries i que compta amb la complicitat de sectors que es reclamen d’esquerres (Podemos, IU, els ‘Más’, Compromís) que aspiren a pactar amb l’esquerra dinàstica i neo-franquista del PSOE que fan costat, amb els seus silencis, a la repressió cap els republicans i col·laborant a fonamentar el regim del 78. Davant d’aquest escenari RV/PVE es posiciona al costat de tots els demòcrates i els republicans en defensa de les llibertats democràtiques i els drets civils i socials.

  Al mateix temps RV/PVE denuncia la decisió de la burocràcia de la Unió Europea per part del president de la cambra Antonio Tajani (Forza Italia-Berlusconi) i del secretari general del Parlement europeu, Klaus Welle (Democràcia cristiana- CDU), per impedir l’entrada  als diputats Carles Puigdemont i Antoni Comin, republicans catalans que van guanyar les eleccions a Catalunya amb la candidatura ‘Lliures per Europa (Junts)’, per recollir l’acreditació d’eurodiputats. Els diputats republicans ha anunciat un requeriment contra els dos buròcrates per la seua acció, que des de RV/PVE la considerem al servei del l’Estat neofranquista espanyol. A la llista d’eurodiputats els buròcrates de la UE  havien marcats tres noms: els dels dos diputats presents i el d’Oriol Junqueras privat de llibertat a les presons espanyoles del regim del 78. Puigdemont va declararDiputats marcats sense cap raó legal. Discriminació pura. Tots els altres electes han pogut fer els tràmits que a nosaltres ens han impedit. Vergonya!”.

  RV/PVE partit republicà, sobiraniste valencià de vocació europea i mediterrània vol deixar constància del rebuig cap a l’Estat espanyol i la Unió europea per aquesta deriva cap posicions totalitàries que fa necessari que els demòcrates i defensors de la societat oberta tinguem que unir la nostra acció política per a fer-hi front. Cridem a les bases de Podemos, EUPV i Compromís a impedir que les seues direccions consumen cap acord de govern amb l’esquerra dinàstica i antidemocràtica del PSOE. Cridem a les bases del BLOC a fer realitat amb la seua acció política els objectius marcats en els seus estatuts per assolir la Constitució valenciana i la sobirania dels valencians.

  RV/PVE demana a tots els diputats  i diputades demòcrates valencianes, i especialment a aquells que es declaren republicans, a posicionar-se front als partits dinàstics i perquè trenquen amb els que sustenten el règim del 78, responsable de la repressió dels republicans catalans. De forma molt rellevant fem aquesta demanda als diputats i diputades valencianes demòcrates i republicans amb representació en el parlament autonòmic/colonial valencià (LOE 4/1979) perquè l’esdevinguen sobirà.

   PER LA FI DEL REGIM DEL 78!

  PER L’OBERTURA DE PROCESSOS CONSTITUENTS!

  PER LA REPÚBLICA I L’ESTAT VALENCIÀ!

   Executiva de RV/PVE

  País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 30 de maig 2019

 • Mikaku 2.909 14 660 👍 363
  Europa està acabada.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.298.795 missatges
 • 221.204 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat