Publicitat

Notícia

L'Alguer presenta la versió catalana del seu web

En els darrers mesos, la presència de la llengua a l'illa també ha viscut importants progressos

El juliol de 2018, el Consell Regional de Sardenya va aprovar la "Llei de disciplina de política lingüística regional". La nova normativa establia que qualsevol ciutadà havia de poder-se comunicar amb l'administració pública en italià o alguerès. 

Tal com informa l'associació Tornaveu, a conseqüència de l'aplicació d'aquesta mesura, el 10 de maig es va presentar la versió catalana de l'Ajuntament d'Alguer. Una iniciativa proposada el 2016 per la coordinadora de l'Oficina Municipal Lingüística Giuliana Portas, i que ha comptat amb la direcció de Giovanni Salvatore i Petro Alfonso.

En aquest sentit, no és aquest l'únic avenç que ha viscut el català, en els darrers mesos, a l'Alguer. Recordem que a instàncies de Plataforma per la Llengua, la mateixa normativa estableix que totes les famílies de l'Alguer poden escolaritzar els seus fills en llengua catalana. 

A més, les administracions es veuran obligades a garantir que en un terç de la programació emesa a la ràdio i la televisió pública estigui present el català, definit com "la llengua d'una minoria històrica".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.808 missatges
  • 221.204 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat