Publicitat

Notícia

Indignació a la Catalunya Nord per les declaracions del ministre d'Educació francès

Jean-Michel Blanquer acusa el sistema d'ensenyament de produir infants monolingües en llengua regional en detriment del francès

Durant els debats sobre la reforma escolar al Senat francès del 21 de maig de 2019, el Ministre de l'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer, ha criticat l'ensenyament immersiu de les llengües dites regionals.

En les seves declaracions, el ministre acusa aquest sistema d'ensenyament de produir infants monolingües en llengua regional en detriment del francès. 

La Bressola, l'associació cultural que promou la xarxa d'escoles que practiquen la immersió lingüística en català a les comarques de la Catalunya Nord, ha publicat un dur comunicat criticant les declaracions de Jean-Michel Blanquer.

"El senyor Ministre sembla ignorar els resultats de les avaluacions a la primària i els de l'examen estatal de final de col·legi. Aquests resultats, superiors a la mitjana de l'Estat, mostren clarament que l'ensenyament immersiu en català no solament no desafavoreix l'aprenentatge del francès sinó que, al contrari, el beneficia". 

En aquest sentit, el text continua dient que "malgrat la immersió practicada, el francès és ensenyat amb el nombre d'hores necessàries per al ple domini oral i escrit de la llengua. El senyor Ministre sembla ignorar que sense la voluntat i el treball valent i obstinat de les entitats associatives en defensa de les llengües i cultures regionals d'ençà de més de cinquanta anys, aquestes molt possiblement haurien desaparegut a hores d'ara". 

Finalment, La Bressola avisa que "no pot acceptar que el senyor Ministre denigri en dues frases la feina de recerca pedagògica de més de quaranta anys i el convida a visitar les nostres escoles per adonar-se de l'absurditat de les seves declaracions". 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.302.272 missatges
  • 221.340 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat