Notícia

Catalunya del Nord rebutja la regió Occitanie segons una enquesta

69% de descontents en l’antic Llenguadoc-Rosselló

Una enquesta BVA sobre el nivell de satisfacció dels francesos cap a la seva regió suggereix un rebuig nord-català de l‘Occitanie. Es comptabilitzen 69% de descontents a l’antic Llenguadoc-Rosselló.

Segons informa La Clau.net, la regió administrativa "Occitanie", nascuda de l’addició de les antigues regions "Llenguadoc-Rosselló" i "Migdia-Pirineus", és rebutjada pels seus habitants. Aquesta denegació representa el 61% dels enquestats dels 13 departaments inclosos en el seu àmbit d'aplicació, resultat de la reforma territorial del 2014.

Aquesta proporció significativa sorgeix d'una enquesta realitzada del 15 al 22 d'abril per l'institut BVA, sobre les fusions de regions. Però el volum de descontents ascendeix al 69% a l’antic Llenguadoc-Rosselló i probablement a Catalunya del Nord, ja que les seves dades es fonen amb la resta. A aquest nivell, es tracta més aviat d’un rebuig.

La regió liderada per Carole Delga, electa socialista de cultura occitana, espontàniament favorable al nom oficial "Occitània", sembla que ha de tenir paciència per ser acceptada.

S'observa una situació similar a la regió del Grand Est, on l'entitat "Alsàcia", que té identitat diferent evident, expressa un 82% de no adhesió al conjunt geogràfic on l’han ficada malgrat seu. La llei "NOTRe" del 7 d'agost de 2015, per a una nova organització territorial de la República, no inspira amor a tot arreu.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.446 missatges
  • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat