Notícia

Exclouen el valencià de la retolació del Centre d’Atenció Sanitària de la Ciutat d’Elx

El Tempir ha presentat una queixa formal contra el regidor Jesús Pareja, regidor d'Esports i responsable d'aquesta nova discriminació lingüística

La legalitat valenciana estableix que l'administració pública valenciana, tant l'autonòmica com la local, està obligada a garantir la presència del valencià en els espais públics i, per tant, a retolar les instal·lacions públiques en valencià. 

En aquest sentit, i tal com denuncia l'organització lingüística d'Elx, El Tempir, l'administració d'aquest municipi només ha retolat en castellà el Centre d'Atenció Sanitària de la Ciutat Esportiva, inaugurat recentment.

"La retolació oficial d'una ciutat té una funció importantíssima, ja que mostra al món com és aquesta ciutat, com tria anomenar-se en els seus diversos àmbits", explica en una comunitat l'organització

"És inacceptable, per tant, que una dependència de l'administració pública valenciana es retoli exclusivament en castellà, perquè aquest fet amaga el nostre patrimoni lingüístic i, a més, vulnera els drets lingüístics de totes les persones que senten el valencià com a patrimoni propi".

D'aquesta manera, El Tempir ha decidit denunciar les indicacions instal·lades al Centre d'Atenció Sanitària de la Ciutat Esportiva. Concretament, s'ha presentat queixa formal al regidor Jesús Pareja, regidor d'Esports i responsable d'aquesta nova discriminació lingüística. 

Així mateix, s'ha traslladat còpia de l'escrit al Síndic de Greuges. Esperem que aquest regidor resolgui aquest greuge i no mostri desídia pel nostre patrimoni lingüístic. Com a servidor públic, ha de complir la legalitat vigent sobre presència i promoció del valencià.

Davant la proximitat de les eleccions municipals, El Tempir també vol aprofitar l'ocasió per a recordar, a tots els partits polítics que s'hi presenten, "la responsabilitat que comporta la gestió del patrimoni públic". 

"L'Ajuntament d'Elx ha de continuar mantenint el valencià com a llengua referencial, perquè és responsabilitat de qualsevol ajuntament promoure el seu patrimoni, el lingüístic també, i salvaguardar els drets de tots els ciutadans i ciutadanes, els lingüístics també".


Opina

Configuració
 • Marcos41247 4.488 2 475 👍 3.224
  Res de nou sota l'imperi castellaní. 
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • jomateixjo 477 👍 172
  Trobe que hauríem de fer més ús del Síndic de Greuges. Presenteu queixa ací:

  https://www.elsindic.com/va/tajudem/presentar-una-queixa/

  La meua, per si algú vol copiar i pegar:

  La legalitat estableix que l’administració pública valenciana, tant l’autonòmica com la local, està obligada a garantir la presència del valencià en els espais públics i, per tant, a retolar les instal·lacions públiques en valencià (LLEI 4/1983, de 23 de novembre, d'ús i ensenyament del valencià; enllaç : http://www.dogv.gva.es/datos/1983/12/01/pdf/1983_802514.pdf).

  Desgraciadament, aquesta legalitat no sempre es compleix. Com ho podem comprovar en la retolació del Centre d’Atenció Sanitària de la Ciutat Esportiva d’Elx, inaugurat recentment i retolat només en castellà. Com s’aprecia a la retolació (http://www.elche.es/va/2019/01/lajuntament-inaugura-el-centre-datencio-sanitaria-de-la-ciutat-esportiva/) el centre apareix retolat només en castellà.

  Per aquest motiu presente al Síndic de Greuges del País Valencià la meua queixa per discriminació lingüística i incompliment de la llei esmentada a una zona pública de l’Ajuntament d’Elx.

  Ben cordialment,

  ....
 • Quin95 218 👍 100
  No està en valencià perquè no han volgut els de l'ajuntament, estem en mans de gent que odia la cultura valenciana, i als quals els agradaria més que el sud de València fóra de Múrcia, i a València, com sempre, miren cap a altre costat.
  Tenen més estima pel valencià del sud els catalans que els de València...
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.283.551 missatges
 • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat