Notícia

Borrell assegura que la comunitat internacional 'no fa cap cas' a Torra

El ministre d’Exteriors assegura que el president de la Generalitat “va a pinyó fixe” criticant la Justícia espanyola

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha respost aquest dimarts les manifestacions del president de la Generalitat, Quim torra, que en motiu de la Diada de Sant Jordi ha demanat la implicació de la comunitat internacional per resoldre el conflicte a Catalunya democràticament.

Segons Borrell, el president de la Generalitat “va a pinyó fixe” en les seves crítiques contra la justícia espanyola, però “la comunitat internacional segueix sense fer-li cap cas”. Ha fet aquestes manifestacions abans de la presentació de l’informe “Tendències a Estats Units i la seva repercussió a la UE 2019” de l’IE School of Global Public Affairs.

Segons el ministre d’Exteriors, “ens hem d’acostumar” a que Torra “seguirà fent” aquest tipus de manifestacions però “aquestes crides a la comunitat internacional no tenen eco”. “Ningú l’escolta i ningú li fa cas”, ha sentenciat. 

El ministre ha negat taxativament que el procés judicial que se segueix al Tribunal Suprem contra els líders independentistes sigui un “judici polític”. “Espanya és un Estat de dret”, ha sentenciat abans d’assegurar que el procés té “totes les garanties”. 

Borrell també ha assegurat que durant el debat a quatre que va tenir lloc aquest dilluns a TVE es van dir coses que no eren veritat com per exemple, ha apuntat, que el president del govern espanyol va pactar els 21 punts del document que li va lliurar Torra. “Tothom sap que això no és cert”, ha dit.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.040 missatges
  • 221.126 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat