Notícia

Les sol·licituds de vot per correu per al 28-A es tripliquen respecte a les autonòmiques del 2015

Més de 160.000 persones ja han demanat votar per correu

Les sol·licituds de vot per correu registrades per al 28-A a les delegacions provincials de l'INE a data 16 d'abril ascendeixen a 162.739, mentre que en les eleccions a les Corts del 2015 se'n van registrar 56.484. Això suposa quasi triplicar les xifres.

Per demarcacions, s'han registrat 108.000 sol·licituds a València (un 260% més que el 2015); 41.739, a Alacant (un 114% més), i 13.000, a Castelló (un 84% més), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Com es vota per correu?

Aquest dijous es tanca el termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals i autonòmiques que se celebraran el 28 d'abril.

S'ha de sol·licitar personalment en qualsevol oficina de Correus i aquesta remetrà la sol·licitud a la Direcció Provincial de l'Oficina del Cens Electoral en el termini de tres dies des de la seua presentació. Una vegada admesa la sol·licitud, ja no es pot votar de manera presencial.

L'Oficina del Cens Electoral té de termini fins al 21 d'abril per a remetre al ciutadà, per correu certificat, la documentació electoral. La recepció s'haurà de realitzar personalment i, si la persona no es troba, en el seu domicili se li deixarà un avís perquè vaja a l'oficina de Correus corresponent.

Una vegada triada la papereta, s'introdueix en el sobre de votació juntament amb el certificat d'inscripció en el cens electoral, es tanca i es remet a la mesa electoral corresponent. La data límit per a enviar el correu amb els vots és el dimecres de la setmana que ve, 24 d'abril.

El moment del recompte

El Servei de Correus conservarà fins al dia de la votació tota la correspondència adreçada a les meses electorals i li les farà arribar a les 9.00 h. Així mateix, continuarà donant trasllat de tot el que es puga rebre eixe dia fins a les 20.00 hores. La correspondència que es reba amb posterioritat a eixe moment serà traslladada a la Junta Electoral de Zona.

Quan haja votat l'últim elector de la taula, s'introduiran en l'urna respectiva els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat