Publicitat

Notícia

(Sant Jordi 2019) 20 llibres per sortir del procés

Aquesta és la selecció de títol que recomanem aquest any des de Racó Català

Arriba el Sant Jordi 2019 i des de Racó Català hem volgut crear una llista de llibres per sortir una mica de la roda del homster del procés. Aquest conjunt d'obres és un repass dels millors títols del 2018 i 2019 en clau social als Països Catalans

De l'erm al verd. Crònica del canvi polític valencià
- Isabel Donet

FotoUna terra que no es llaura ni se sembra és una terra erma on creixen les males herbes. Una democràcia que oblida la defensa de les llibertats i els drets socials de la seua gent deixa de ser-ho. Uns polítics que corrompen i són corromputs són una gran humiliació per a la democràcia. D’això alguna cosa ens sona la música, als valencians i valencianes.

Títol: De l'erm al verd. Crònica del canvi polític valencià
Autor: Isabel Donet
Editorial: L'Eixam Edicions
Col·lecció: El Tàvec
Pàgines: 224
ISBN: 978-8415180654


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Manual d’autoajuda per a catalanoparlants
- Andreu González

FotoQuina és la salut actual de la llengua catalana? Aquesta és una qüestió controvertida que es podria resumir amb una imatge: el català és a la Lliga de Campions de les llengües minoritzades. Això fa que comparteixi algunes característiques pròpies de les llengües plenament normalitzades i algunes que són pròpies de llengües en perill. 

Títol: Manual d’autoajuda per a catalanoparlants
Autor: Andreu González
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Prisma
Pàgines: 136
ISBN: 978-8490347010


COMPRA'L PER 12,54€

* * *

 

Soc feminista i no ho sabia
- Ariadna Oltra

FotoSi fa tres anys m'haguessin preguntat si era feminista, hauria dit: «No». Jo creia que el feminisme era una cosa pasada, antiga, que ja no calia perquè s'havia aconseguit viure amb igualtat. I arrel de les situacions en les que m'he trobar al ser mare treballadora, ho he deixat de creure i aquesta revelació m'ha donat força i m'ha permès entendre la meva vida i el que m'envolta. Perquè sóc feminista i ho he estat sempre, i no ho sabia.

Títol: Soc feminista i no ho sabia
Autor: Ariadna Oltra 
Editorial: Rosa dels vents
Col·lecció: Actualitat
Pàgines: 160
ISBN: 978-8417444372


COMPRA'L PER 13,24€

* * *

 

Al país de l'olivera
- Xavi Sarrià i Aitana Carrasco

FotoUs presentem la nostra nova llavor: Al país de l’olivera, de Xavi Sarrià i Aitana Carrasco. Un any després de presentar el nostre primer àlbum il·lustrat, Obriu les portes, fruit de la col·laboració entre Txarango i Gemma Capdevila, el cantautor Xavi Sarrià i la prestigiosa il·lustradora Aitana Carrasco han unit les seues forces per regalar-nos aquesta meravellosa obra.

Títol: Al país de l'olivera
Autor: Xavi Sarrià i Aitana Carrasco
Editorial: Sembra Llibres
ISBN: 978-8416698271


COMPRA'L PER 19€

* * *

Trapologia
- Borja Bagunyà i Max Besora

FotoEn aquest llibre, Max Besora i Borja Bagunyà es llancen a la recerca de l’ànima del trap, el penúltim fenomen de música urbana que causa furor en les generacions més joves, i estupor o indiferència en les més veteranes.

Títol: Trapologia
Autor: Borja Bagunyà i Max Besora
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 280
ISBN: 978-8416915811


COMPRA'L PER 17,57€

* * *

 

Dones que surten del paper. Periodistes catalanes que expliquen un país
- Francesc Canosa i Elena Yeste

FotoUn dia es comencen a veure. Per això aquest llibre: perquè es vegin. Un dia es comencen a veure les dones a Catalunya. Perquè aquesta antologia de peces periodístiques escrites per periodistes catalanes no és només això. 

Títol: Dones que surten del paper. Periodistes catalanes que expliquen un país
Autor: Francesc Canosa i Elena Yeste
Editorial: Editorial Fonoll
Col·lecció: Lo Plançó
Pàgines: 220
ISBN: 978-8494897610


COMPRA'L PER 16,15€

* * *

 

Tocats de l'ala
- Oriol Rodríguez

FotoEl 14 de juny de 1991, 21.104 persones van assistir al Palau Sant Jordi al concert més multitudinari celebrat a Europa en un recinte tancat, on van actuar Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït, els quatre bastions del fenomen que es va donar a conèixer com a rock català. 

Títol: Tocats de l'ala
Autor: Oriol Rodríguez
Editorial: Editorial Contra
Pàgines: 384
ISBN: 978-8494937552


COMPRA'L PER 18,9€

* * *

 

Els crims nostrats
- JR Armadàs

FotoAquest és un llibre perillós. Una novel·la múltiple, farcida de maldat. A les seves pàgines hi trobaràs dotze relats breus amb dues característiques comunes: el gènere negre i la vinculació amb la nostra terra. Hi descobriràs personatges foscos, complots delictius, situacions límit i escenes incòmodes protagonitzades per persones com nosaltres i en un entorn que ràpidament identifi caràs.

Títol: Els crims nostrats
Autor: JR Armadàs
Editorial: Edicions Xandri
Col·lecció: Pendent de col·lecció
Pàgines: 262
ISBN: 978-8494315732


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Populisme. El llenguatge de l'adulació de les mases
- Ferran Sáez

FotoA què ens referim exactament quan parlem de populisme? Què tenen en comú personatges tan diferents com Donald Trump, Viktor Orbán, Nicolás Maduro, Marine Le Pen, Silvio Berlusconi, Beppe Grillo o Rodrigo Duterte? El concepte de populisme sol ser emprat avui com una crossa retòrica amb connotacions pejoratives. És només això?

Títol: Populisme. El llenguatge de l'adulació de les mases
Autor: Ferran Sáez
Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
Col·lecció: Magma
Pàgines: 238
ISBN: 978-8491910008


COMPRA'L PER 19€

 

* * *

 

Els llits dels altres
- Anna Punsoda

FotoUna novel·la destinada a sacsejar la literatura catalana. Una autora cridada a deixar empremta. Una autèntica revelació. La Claustre atura el cotxe en una fonda de carretera de l’antiga Nacional. La visita a la seva mare l’ha deixat rebregada i necessita calmar-se. Darrere la barra, l’atén una antiga coneguda amb un passat tèrbol i un germà que es va penjar quan anaven juntes a escola. «Encara no t’agrada res?», li demana d’entrada. «Ara ja menjo de tot», respon ella. A fora ja és fosc, i les confidències de tota una vida encendran la nit a fogonades.

Títol: Els llits dels altres
Autor: Anna Punsoda
Editorial: Amsterdam
Col·lecció: Novel·la
Pàgines: 144
ISBN: 978-8416743780


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Amenaça de sedició. Feminisme i llibertat
- Maria Aurèlia Capmany i Blanca Llum Vidal

FotoDarrere de les diferents cares de l’escriptora Maria Aurèlia Capmany hi ha la de tot un referent feminista de les últimes dècades al nostre país. El centenari del seu naixement ens empeny, per tant, a revisar i rellegir tot allò que va escriure en clau feminista al llarg de la seva vida. Un exercici de lectura i selecció de textos fet per Blanca Llum Vidal, un jove talent de les lletres i el pensament actuals, que ha sabut connectar el compromís i l’activisme de la Capmany amb la reivindicació imparable que avui protagonitzen milions de persones als nostres carrers.

Títol: Amenaça de sedició. Feminisme i llibertat
Autor: Maria Aurèlia Capmany i Blanca Llum Vidal
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 168
ISBN: 978-8416915675


COMPRA'L PER 17€

* * *

 

Gestió del caos: Escenes de la contracultura a Catalunya 1973-1992
- Aleix Salvans

FotoParlar de la contracultura a casa nostra entre el final del franquisme i els Jocs Olímpics és enfrontar-se a un gran forat negre. La idea que el país bullia és certa, especialment Barcelona, però en general no tenim present amb quina efervescència: dotzenes de còmics i revistes autopublicats, tot i l'estricta censura; músics que creaven sons impossibles i lletres escandaloses i tallaven d'arrel amb la tradició; poetes que renegaven dels seus cognoms burgesos per capbussar-se en el que fos que havia d'arribar...

Títol: Gestió del caos: Escenes de la contracultura a Catalunya 1973-1992
Autor: Aleix Salvans
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 320
ISBN: 978-8417214401


COMPRA'L PER 17,95€

* * *

 

El poder de la mentida
- Joan Julibert

FotoEn ple debat sobre les fake news i la rellevància que ha adquirit la comunicació a les xarxes socials, Joan Julibert s’interroga a El poder de la mentida sobre el concepte de veritat, i posa sobre la taula la possibilitat que sigui una idea indiscutible. En contraposició, situa la mentida al mateix nivell: tant la veritat com la falsedat són una construcció.

Títol: El poder de la mentida
Autor: Joan Julibert
Editorial: Edicions Saldonar
Col·lecció: Fora de col·lecció
Pàgines: 192
ISBN: 978-8417611002


COMPRA'L PER 16,15€

* * *

 

Els límits del Quim Porta
- Josep Pedrals

FotoEls límits del Quim Porta és un assaig novel·lat sobre qüestions de poètica i vida. Un devessall de paraules on els protagonistes viuen tota mena d’aventures a la recerca de l’ànima volàtil de Quim Porta. Aquest volum clou la trilogia de Bolló: El furgatori, que es va convertir en obra de teatre, i El romanço d’Anna Tirant guanyador del Lletra d’Or.

Títol: Els límits del Quim Porta
Autor: Josep Pedrals
Editorial: La Breu Edicions
Col·lecció: Alabatre
Pàgines: 624
ISBN: 978-8494833243


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Que no ens guanyi la por. Pacíficament, rebel·lem-nos!
- Lolita Bosch

FotoLa por és un termòmetre essencial que compartim les persones de totes les cultures, els gèneres i les edats del món, una mena de radar que avisa el cos quan s’ha de preparar, i que ens ha fet mossegar-nos la llengua més d’un cop per mantenir-nos sans i estalvis. 

Títol: Que no ens guanyi la por. Pacíficament, rebel·lem-nos!
Autor: Lolita Bosch
Editorial: Ara Llibres
Col·lecció: Idees
Pàgines: 110
ISBN: 978-8416915576


COMPRA'L PER 10,35€

 

El quadern suís
- Quim Torra

FotoEl president Quim Torra va treballar durant divuit anys per a una companyia d’assegurances; els dos últims, com a membre d’un equip internacional amb seu a Suïssa. Torra va aprofitar l’ocasió per capbussar-se en la cultura, la societat i el paisatge de la Confederació alpina i també per contemplar Catalunya des de la distància. 

Títol: El quadern suís
Autor: Quim Torra
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 368
ISBN: 978-8475887241


COMPRA'L PER 18,05€

 

Catalunya explicada als turistes
- Albert Carreras

FotoUn país de paisatges contrastats: des de prats alpins fins a costes amb palmes passant per boscos atlàntics i mediterranis; amb una cultura basada en múltiples influències històriques: ibers, grecs i romans, musulmans, cristians; i amb gent diversa vinguda de tot el planeta. Un país modern que sap conservar les tradicions. Una terra d’acollida que fa de la diferència riquesa i que sempre s’ha projectat al món sense mirar-se el milic.

Títol: Catalunya explicada als turistes
Autor: Albert Carreras
Editorial: Triangle Postals
Col·lecció: Sèrie 5
Pàgines: 80
ISBN: 978-8484788164


COMPRA'L PER 7,12€

* * *

 

Els catalans i Cuba
- Oriol Junqueras

FotoL’empremta de les relacions comercials, polítiques i culturals entre Catalunya i Cuba és ben viva encara avui. A part de la memòria de tants “avis” que van anar a Cuba, les cases dels “americanos” i “indianos” que esquitxen les nostres costes, els poemes de Verdaguer o de Maragall, les havaneres, les indústries catalanes creades a partir de capitals acumulats al Carib, per exemple, en són testimoni. 

Títol: Els catalans i Cuba
Autor: Oriol Junqueras
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: P. Visions
Pàgines: 256
ISBN: 978-8498094244


COMPRA'L PER 16,62€

* * *

 

Restaurar la República
- Joan Rigol

FotoÉs un llibre pensat per recuperar i repensar les intuïcions fonamentals de Jacques Maritain perquè contribueixin a regenerar la vida comunitària. De primer, l’autor presenta la figura i l’obra del pensador francès. Tot seguit, fa un diagnòstic de les causes de la degradació de la política, i acaba recuperant un sentit de l’humanisme que situa la persona en el centre de la vida cívica.

«Només des de l'humanisme integral podem salvar entre tots, la democràcia.»

Títol: Restaurar la República
Autor: Joan Rigol
Editorial: Viena Edicions
Col·lecció: Cristianisme i cultura
Pàgines: 264
ISBN: 978-8483300985


COMPRA'L PER 19,95€

* * *

 

La Ginesta, flor nacional de Catalunya i d'altres símbols catalans
- Ramon Felipó

FotoLa Ginesta, flor nacional de Catalunya i d’altres símbols catalans és un petit compendi d'emblemes històrics dels catalans.

La grogor de la ginesta
quina enyorança que fa!
Catalunya! Catalunya!
bé tardes prou a arribar…
Ventura Gassol

Títol: La Ginesta, flor nacional de Catalunya i d'altres símbols catalans
Autor: Ramon Felipó
Editorial: Llibres de l’Índex
Col·lecció: Neopàtria
Pàgines: 60
ISBN: 978-8494812088


COMPRA'L PER 8,07€

* * *


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.846 missatges
  • 221.326 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat