Notícia

Els 50 llibres sobre el procés (Sant Jordi 2019)

Des de Racó Català hem creat una extensa llista amb els 50 millors títols sobre el procés publicats durant l'últim any

Núria Torres / ACN
Núria Torres / ACN

Arriba el Sant Jordi 2019 i des de Racó Català hem volgut crear la llista de llibres més extensa sobre el procés per tal que no te'n perdis ni un. Aquest conjunt d'obres és un repass dels millors títols sobre l'independència de Catalunya de l'últim any.

 

1 judici (polític) i 100 preguntes
- Jaume Alonso-Cuevillas

Foto

Aquests darrers mesos hem sentit, llegit i fins i tot parlat de termes jurídics amb una familiaritat sorprenent: fase d'instrucció, presó preventiva, prevaricació, investigats, fiscals, magistrats, sentències, condemnes, absolucions, indults, amnisties' sovint sense saber exactament què era què. En aquest llibre Jaume Alonso-Cuevillas ens ho explica d'una manera clara i entenedora.

Títol: 1 judici (polític) i 100 preguntes
Autor: Jaume Alonso-Cuevillas
Editorial: Símbol Editors
ISBN: 978-8415315612


COMPRA'L PER 16,15€

* * *

 

Tres dies a la presó
- Jordi Cuixart i Gemma Nierga

Foto«He trobat la meva llibertat a la presó.»

Un diàleg intens de Jordi Cuixart i Gemma Nierga que permet comprendre una figura clau del present polític. «El procés afecta emocionalment tots els catalans, tant si pengem banderes del balcó com si ens prenen per equidistants, i els periodistes hem d'intentar prendre distància i explicar què està passant ara i aquí», afirma Gemma Nierga. Amb aquesta ferma voluntat, ha pogut conversar tres dies amb en Jordi Cuixart en un locutori de la presó de Lledoners. I en un diàleg obert, amb franquesa i contundència, el president d'Òmnium es mostra en la seva dimensió més humana i també en la més política.

Títol: Tres dies a la presó
Autor: Jordi Cuixart i Gemma Nierga
Editorial: Rosa dels vents
Pàgines: 208
ISBN: 978-8417627720


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Determinació nacional
- Juan Carlos Moreno

FotoEn aquest assaig es relaten i detallen les iniciatives del poble català per veure reconegut el dret a l’autodeterminació i la reacció en contra del nacionalisme espanyolista en el període que va des del 2009, amb les primeres consultes populars d’autodeterminació a Catalunya, fins a l’octubre del 2018, primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. La consciència nacional catalana té precisament en aquest referèndum l’expressió més valenta i evident de la seva determinació nacional i les reaccions de les institucions de l’Estat espanyol constitueixen també una expressió contundent i evident de com el nacionalisme espanyolista actua en contra de la llibertat del poble català de manera no democràtica.

Títol: Determinació nacional
Autor: Juan Carlos Moreno
Editorial: Voliana Edicions
Col·lecció: Entrevol
Pàgines: 196
ISBN: 978-8494823886


COMPRA'L PER 15,2€

* * *

 

Després del procés, què?
- Diversos autors

FotoEn el llibre s’hi ajunten tan reflexions generals com sectorials sobre, per exemple, les relacions entre independentisme i moviments socials, els reptes del feminisme republicà, la gestió de la repressió de l’Estat o les oportunitats per bastir un sindicalisme nacionalment autocentrat. La característica comuna de totes elles és la voluntat de tractar de manera concreta problemàtiques candents i debats irresolts de l’independentisme, tenint com a guia principal la voluntat de mirar més al futur que al passat, és a dir, de proposar més que criticar. Ara tot just comença l’hora de la generació que ha crescut políticament durant el procés, que només ha fet política “en procés”. D’una generació, per tant, que tot i recordar el fangar de l’autonomisme, ha crescut amb la perspectiva de la independència a tocar. Que no s’equivoquin, que això només ha fet que començar.

Títol: Després del procés, què?
Autor: Diversos autors
Editorial: Pagès Editors
Col·lecció: Monografies
Pàgines: 260
ISBN: 978-8413030401


COMPRA'L PER 18,05€

* * *

 

Esperança i llibertat
- Raül Romeva

Foto«Escric sobre esperança i llibertat, sense pocions màgiques ni mapes del tresor, però amb el cap alt, la mirada llarga, el verb serè i la mà estesa, amb pas decidit cap a la República.

»La presó és com un castell: infranquejable i impenetrable. Els murs i els filats aïllen la persona presa del món que l’envolta i, tard o d’hora, milers de sensacions es fonen en la penombra. Qui és dins perd mirades, racons, gustos i abraçades i sobretot pateix per si qui és fora l’oblida.

Títol: Esperança i llibertat
Autor: Raül Romeva
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 288
ISBN: 978-8416915859


COMPRA'L PER 17,95€

* * *

 

Enllaçats de groc
- Celdoni Fonoll

FotoEnllaçats de groc és un llibre que recull versos per la llibertat dels presos polítics i exiliats, i per la República Catalana. Els poemes, que estan escrits entre el 31 d’agost de 2017 i Sant Jordi de 2018, són una breu crònica poètica d’uns dies intensos, amb llenguatge viu i planer. Hi trobareu tendresa, ironia i, sobretot, solidaritat.

Títol: Enllaçats de groc
Autor: Celdoni Fonoll
Editorial: Pagès Editors
Pàgines: 80
ISBN: 978-8413030272


COMPRA'L PER 11,4€

* * *

 

El quart poder i la independència
- Josep Gifreu

FotoEl referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre i totes les actuacions que se n’han derivat continuen marcant la vida política i la història actual de Catalunya i la seva relació amb Espanya. Els mitjans de comunicació han fet la narració i valoració dels esdeveniments i, alhora, han estat vehiculadors d’opinions i relats. En aquest assaig, Josep Gifreu parteix de la crònica dels fets mentre va revelant la responsabilitat, el posicionament i el compromís dels diferents mitjans de comunicació en l’evolució del conflicte Catalunya-Espanya. Diu Xavier Antich al pròleg: «Gifreu, amb aquest assaig esclaridor i lúcid sobre la batalla mediàtica, ens ajuda a abandonar mapes vells que ja no ens serveixen en les circumstàncies actuals i a provar de refer la cartografia amb la qual, ara i aquí, podem començar a repensar, amb noves eines i nous instruments, la magnitud i la naturalesa de les batalles decisives en la guerra que estem lliurant.»

Títol: El quart poder i la independència
Autor: Josep Gifreu
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 216
ISBN: 978-8417214371


COMPRA'L PER 16,15€

* * *

 

On és l'Estel·la?
- Toni Galmés

FotoEstel·la per aquí, Estel·la per allà... Aquesta noia no se n'ha perdut ni una! Un testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d'autodeterminació. Les grans manifestacions de la Diada, l'escorcoll d'impremtes, el 20-S, l'1 d'octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les són algunes de les escapades que ha fet l'Estel·la durant els darrers mesos.

Títol: On és l'Estel·la?
Autor: Toni Galmés
Editorial: Comanegra
Col·lecció: Àlbums il·lustrats
Pàgines: 28
ISBN: 978-8417188627


COMPRA'L PER 15,2€

* * *

 

Amb senyera d’esperança
- Celdoni Fonoll

FotoCeldoni Fonoll ens ofereix Amb senyera d’esperança [Dietari 2015/2016], el tercer volum dels seus dietaris. Després d’El caminant del parc [Dietari 2011/2012] i Gelós de vida [Dietari 2013/2014], l’autor continua caminant pel parc Güell i per la vida tot fent la crònica del que veu i del que viu. Prosa i poesia s’entrellacen de bell nou en aquest dietari que el mateix Fonoll resumeix en dos versos:

Camino contra el mal vent,
amb senyera d’esperança.

Títol: Amb senyera d’esperança
Autor: Celdoni Fonoll
Editorial: Cossetània
Col·lecció: El Tinter
Pàgines: 448
ISBN: 978-8490347805


COMPRA'L PER 16,62€

* * *

 

55 urnes per la llibertat
- Rafael Català

FotoEl llibre parteix de la indagació de les característiques de fabricació de les urnes de l'1-O i de les porres utilitzades per les forces i cossos de seguretat de l'estat, i es fixa en el fet que tant les urnes com les altres estan fetes del mateix material, polipropilè 100%. Una seqüència d'imatges ens mostra, a manera de tutorial, el procés de transmutació d'una urna.

Títol: 55 urnes per la llibertat
Autor: Rafael Català
Editorial: Rafael Dalmau Editor
ISBN: 978-2956427612


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

En clau de procés. 11 conceptes polítics
- Miquel Seguro i Gemma Ubasart

FotoUna obra que té com a objectiu plantejar noves revisions crítiques que enriqueixin en matisos i aprofundeixin en la semàntica de l'actual situació política a Catalunya.

L’anomenat «procés» català és un fenomen que ha traspassat els estrats polítics i s’hi ha intervingut tant des de l’àmbit social com des del jurídic. En efecte, totes les accions sociopolítiques realitzades durant aquests anys han generat intensos debats pel que respecta a la relació d’encaix entre Catalunya i Espanya. 

Títol: En clau de procés. 11 conceptes polítics
Autor: Miquel Seguro i Gemma Ubasart
Editorial: Herder editorial
Pàgines: 176
ISBN: 978-8425442469


COMPRA'L PER 14,25€

* * *

 

Les Repúbliques Catalanes
- Xavier Deulonder

FotoLes Repúbliques catalanes és un viatge a través de les tres repúbliques catalanes, amb pau Claris (1641), Francesc Macià (1931) i Lluís Companys (1934). Una síntesi on es mostra la voluntat històrica dels catalans per viure lliures i fora d'Espanya.

Títol: Les Repúbliques Catalanes
Autor: Xavier Deulonder
Editorial: Llibres de l’Índex
Col·lecció: Neopàtria
Pàgines: 140
ISBN: 978-8494288975


COMPRA'L PER 11,4€

* * *

 

Desobeir
- Frédéric Gros

FotoDesigualtats econòmiques, injustícies socials, degradació progressiva del medi ambient, indecència política... Aquest llibre planteja la qüestió de la desobediència a partir de l’obediència, ja que, impotents davant la irracionalitat del món, la desobediència sembla l’actitud òbvia. No calen gaires explicacions. El que sorprèn és la falta de reacció, la passivitat en què estem immersos. El filòsof Frédéric Gros ens interpel·la amb un assaig profund i viu, on qüestiona els motius i les arrels de l’obediència i reivindica l’actitud insubmisa com potser l’últim reducte personal i íntim de llibertat de l’ésser humà. Perquè filosofar és desobeir.

Títol: Desobeir
Autor: Frédéric Gros
Editorial: Angle Editorial
Col·lecció: El fil d'Ariadna
Pàgines: 240
ISBN: 978-8417214463


COMPRA'L PER 17,95€

* * *

 

El 155: Tot allò que no te n’han explicat
- Joan Martínez Vergel

FotoEl 27 d'octubre de 2017, l'Estat espanyol aprovava la intervenció del Govern de Catalunya per mitjà de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Una intervenció que va durar set mesos, fins a la configuració del nou Govern sorgit de les eleccions al Parlament del 21 de desembre.

Títol: El 155: Tot allò que no te n’han explicat
Autor: Joan Martínez Vergel
Editorial: Edicions 3 i 4
Col·lecció: Unitat
Pàgines: 232
ISBN: 978-8417469023


COMPRA'L PER 19,95€

* * *

 

La batalla de l'exili
- Josep Casulleras

FotoQuan Carles Puigdemont va liderar, per a sorpresa de tothom, el camí de l’exili, es va obrir un front inesperat en la llarga lluita per fer efectiva la República Catalana. Mig govern de la Generalitat el va seguir a Brussel·les; altres membres de l’executiu serien empresonats a Madrid poc després. 

Títol: La batalla de l'exili
Autor: Josep Casulleras
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 232
ISBN: 978-8416915835


COMPRA'L PER 17,57€

* * *

 

Catalunya, mirall trencat
- Joaquim Nadal

FotoJoaquim Nadal ha volgut trencar el seu silenci sobre el laberint polític que viu Catalunya, un país que ha passat d’emmirallar-se en un oasi a trobar-se encallat en una tartera. 

Títol: Catalunya, mirall trencat
Autor: Joaquim Nadal
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: P. Visions
Pàgines: 112
ISBN: 978-8498094282


COMPRA'L PER 9,4€

* * *

 

Tu, calla!
- Laura Huerga i Blanca Busquets

FotoAquest llibre neix de la preocupació personal de les autores pel creixement de les sancions i penes relacionades amb els drets a la llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació. L’obra exposa i denuncia el marc legal que empara la censura a l’Estat espanyol, agreujat per l’aprovació de la llei mordassa i l’enduriment del Codi Penal el 2015. 

Títol: Tu, calla!
Autor: Laura Huerga i Blanca Busquets
Editorial: Rayo Verde
Col·lecció: Ciclogènesi
Pàgines: 208
ISBN: 978-8416689675


COMPRA'L PER 13,2€

* * *

 

Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures
- Sergi Sol

FotoOriol Junqueras i Carles Puigdemont van ser els principals artífexs institucionals de l’èpica col·lectiva que protagonitzàrem l’1 d’octubre. De vegades, amb una encomiable determinació; d’altres, a empentes i rodolons. La pressió política i mediàtica de l’Estat va ser asfixiant, i si el Govern de Catalunya no va cedir i va impulsar el referèndum, va ser, sobretot, perquè president i vicepresident van anar-hi plegats. Avui, un és a la presó i l’altre a l’exili. No són els únics injustament privats de llibertat.

Títol: Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures
Autor: Sergi Sol
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 180
ISBN: 978-8416915729


COMPRA'L PER 17,57€

* * *

 

Groc: història gràfica d’una lluita
- Toni Galmés

FotoEl procés català d’autodeterminació ha comportat una re-volució gràfica sense precedents en la història recent. Pocs moviments populars havien generat tantes icones i tant de talent en tan poc temps. La censura i la repressió han afuat sempre la creativitat dels pobles, i aquesta no podia ser-ne l’excepció. 

Títol: Groc: història gràfica d’una lluita
Autor: Toni Galmés
Editorial: Comanegra
Pàgines: 176
ISBN: 978-8417188566


COMPRA'L PER 19€

* * *

 

Informe sobre Catalunya. Una història de rebel·lia (777-2017)
- José Enrique Ruiz-Domènec

FotoInforme sobre Catalunya indaga, des de la perspectiva històrica, els motius que han portat Catalunya a la situació actual, i intenta respondre les preguntes sobre què va passar, en quin ordre i amb quins resultats, cosa que obliga l'autor a remuntar-se, en un apassionant recorregut, fins l'any 777, quan un fet que va tenir lloc al nord d'Alemanya va acabar marcant el curs de la història catalana.

Títol: Informe sobre Catalunya. Una història de rebel·lia (777-2017)
Autor: José Enrique Ruiz-Domènec
Editorial: Rosa dels vents
Col·lecció: Actualitat
Pàgines: 256
ISBN: 978-8416930821


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Mirades sobre el Procés. Del tauler català a la cruïlla basca
- Ramón Zallo i Txema García

FotoVivim temps històrics excepcionals. En els darrers mesos a Catalunya s’ha iniciat un procés que reivindica el dret d’autodeterminació que es va exercir l’1 d’octubre passat i que va comportar la intervenció violenta de la policia espanyola i de tots els aparells de l’Estat. 

Títol: Mirades sobre el Procés. Del tauler català a la cruïlla basca
Autor: Ramón Zallo i Txema García
Editorial: Ediciions Sidillà
Col·lecció: Busca-raons
Pàgines: 300
ISBN: 978-8494748462


COMPRA'L PER 21,37€

* * *

 

Escrits de presó
- Joaquim Forn

FotoDes de l'entrada a la presó, el vespre del 2 de novembre de 2017, Quim Forn escriu un dietari on recull les vivències i dificultats compartides a la presó d'Estremera amb companys del Govern ­Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull.

Títol: Escrits de presó
Autor: Joaquim Forn
Editorial: Enciclopèdia Catalana
Pàgines: 336
ISBN: 978-8441232006


COMPRA'L PER 18,52€

* * *

 

34 dies de tardor i 1 de primavera. Diari de presó
- Meritxell Borràs

Foto34 dies de tardor i 1 de primavera és el relat, ple de coratge i sensibilitat, del temps que Meritxell Borràs estigué a la presó d'Alcalà-Meco la tardor de 2017. Una crònica personal i directa d'uns dies en què, com diu Antoni Bassas, la set de revenja de l'Estat porta e Govern de Catalunya a la presó i a l'exili.

Títol: 34 dies de tardor i 1 de primavera. Diari de presó
Autor: Meritxell Borràs
Editorial: Símbol Editors
ISBN: 978-8415315568


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Més Operació Urnes
- Xavier Todó i Laia Vicens

FotoDesprés de l’èxit aclaparador d’Operació Urnes, amb més de 50.000 exemplars, arriba Més Operació Urnes, la crònica periodística ampliada de l'operatiu clandestí que va permetre que l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya hi hagués urnes als col·legis electorals i es pogués celebrar el referèndum d'autodeterminació, amb noves informacions que evidencien com l’entramat va superar qualsevol relat de ficció.

Títol: Més Operació Urnes
Autor: Xavier Todó i Laia Vicens
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
Pàgines: 224
ISBN: 978-8466424066


COMPRA'L PER 15,1€

 

Jo també porto el llaç groc
- Maria Xinxó

FotoEl llaç groc s’ha convertit en un símbol que marca el dia a dia dels esdeveniments de després de l’1-O. Les agressions a la gent que el porta, les prohibicions absurdes al voltant del color groc i, sobretot, la situació dels presos polítics i els exiliats provoquen així mateix una gran reacció d’un poble que reivindica la seva llibertat.

Títol: Jo també porto el llaç groc
Autor: Maria Xinxó
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
Pàgines: 224
ISBN: 978-8466424158


COMPRA'L PER 16,05€

* * *

 

L'1 d'octubre explicat a la menuda
- Adrià Pujol i Marta R. Gustems

FotoFa anys que anem a manifestacions cada 11 de setembre. Hem fet consultes i concentracions, sovint amb els nostres fills. Per a ells ja és una tradició més del calendari. Però l’1 d’octubre va ser diferent perquè ens hi va convocar per primera vegada el nostre govern i tots els catalans vam tenir el dret de manifestar-nos votant.

Títol: L'1 d'octubre explicat a la menuda
Autor: Adrià Pujol i Marta R. Gustems
Editorial: Ediciions Sidillà
Col·lecció: El Trebinell
Pàgines: 22
ISBN: 978-8494748448


COMPRA'L PER 13,3€

* * *

 

El receptari groc
Ada Parellada

FotoEl 9 de gener del 2018, la xef del Semproniana, Ada Parellada, va organitzar, juntament amb Òmniumi amb l'ANC, un sopar groc en solidaritat amb els presos polítics. I aquesta voluntat de fer pinya contra la injustícia es va encomanar a cuiners i cuineres d’arreu del país com una taca d'oli.

Títol: El receptari groc
Autor: Ada Parellada
Editorial: Viena Edicions
Col·lecció: Fora de col·lecció
Pàgines: 96
ISBN: 978-8483309995


COMPRA'L PER 16,15€

* * *

 

La independència que arriba
- Francesc Izquierdo

FotoPere Gallerí,pseudònim de Francesc Izquierdo, és l'autor del llibre La independència que arriba, un volum en el que desgrana, entre bromes i veritats, les claus de les aspiracions sobiranistes.

Títol: La independència que arriba
Autor: Francesc Izquierdo
Editorial: Curbet Edicions
Pàgines: 342
ISBN: 978-8494739903


COMPRA'L PER 19€

* * *

 

La tardor de la llibertat
- Víctor Jurado

FotoLa Irene és una jove guàrdia civil d’Altea que, en un sol dia, passa de preparar la motxilla per a unes vacances somiades a viatjar a Barcelona en els moments més crítics del Procés català.

Títol: La tardor de la llibertat
Autor: Víctor Jurado
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 272
ISBN: 978-8466423588


COMPRA'L PER 16,05€

* * *

 

I parlarem de vida!
- Anna Gabriel

FotoLes paraules de l’Anna Gabriel sempre ens donen esperança i ens esperonen a lluitar. En aquest llibre hem volgut condensar elements importants del seu pensament revolucionari. L’esquerra independentista catalana ha estat i és un moviment polític revolucionari que ha prioritzat la intervenció sobre la realitat política i social, i que sovint no ha tingut temps per a la reflexió pausada.

Títol: I parlarem de vida!
Autor: Anna Gabriel
Editorial: Tigre de paper
Col·lecció: Urpes
Pàgines: 200
ISBN: 978-8416855186


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Catalonophobia. Una qüestió d'Estat
- Andreu Marfull

FotoLa catalanofòbia espanyola promou una deliberada manipulació de la realitat amb l’objectiu de consolidar una autoritat imposada, resultat d’un procés històric de purgues i abusos del poder. El seu fonament o base principal és, sens dubte, la manipulació de la història oficial.

Títol: Catalonophobia. Una qüestió d'Estat
Autor: Andreu Marfull
Editorial: Llibres de l’Índex
Pàgines: 56
ISBN: 978-8494812026


COMPRA'L PER 8,55€

* * *

 

El procés català amb ulls mallorquins
- Pere Sampol

FotoÉs un encert la publicació d’aquest llibre, que aplega una trentena d’articles de Pere Sampol sobre el procés sobiranista de Catalunya, concretament del període que va des del setembre de 2013 al gener de 2018.

Títol: El procés català amb ulls mallorquins
Autor: Pere Sampol
Editorial: Lleonard Muntaner Editor
Col·lecció: Panorama de les Illes Balears
Pàgines: 96
ISBN: 978-8417153373


COMPRA'L PER 9,5€

* * *

 

Abans ningú deia t'estimo. Testimoni de filles i fills de presos polítics
Diversos autors

FotoAbans ningú deia t'estimo recull l'experiència intensa, dura, desconcertant i emotiva de quatre noies i un noi que veuen com els pares són empresonats, arran dels fets polítics de setembre i octubre del 2017 a Catalunya. Els protagonistes d'Abans ningú deia t'estimo tenen entre 17 i 23 anys i repassen els moments més difícils viscuts aquests darrers mesos, reflexionant sobre com l'empresonament dels pares els ha obligat a fer-se algunes preguntes i a madurar. Les veus que escoltem a Abans ningú deia t'estimo ens ofereixen un testimoni sincer, íntim i corprenedor d'una vida que, malgrat la seva sobtada cruesa, ha de continuar dia a dia.

Títol: Abans ningú deia t'estimo. Testimoni de filles i fills de presos polítics
Autor: Diversos autors
Editorial: Catedral
Pàgines: 160
ISBN: 978-8416673711


COMPRA'L PER 14,15€

* * *

 

Atonyinats, però cap a la República
- Paco Ermengol

FotoEl llibre és una iniciativa i està editat pel CDR Noguerola-Diputació, que va contactar amb l’il·lustrador Paco Ermengol, amb la intenció que els cedís els seus dibuixos per aquesta publicació. Ermengol, referent de l’humor gràfic a Lleida, no va dubtar i comenta que “quan em van trucar, vaig acceptar ràpidament”.

Títol: Atonyinats, però cap a la República
Autor: Paco Ermengol
Editorial: CDR Noguerola-Diputació
Pàgines: 56


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Perseguint la llibertat
- Jaume Muñoz

FotoPerseguint la llibertat és un assaig d’història que, lluny de visions militants, ressegueix la història de la construcció de l’espai socialista a Catalunya, en el període que va des de la postguerra fins a l’arribada del Partit Socialista al govern d’Espanya, l’any 1982. 

 

Títol: Perseguint la llibertat
Autor: Jaume Muñoz
Editorial: L'Avenç
Col·lecció: Sèrie Assaig
Pàgines: 272
ISBN: 978-8416853298


COMPRA'L PER 18,52€

* * *

 

Versos per la llibertat
Diversos autors

FotoEl llibre aplega els poemes que es van dir en el marc dels recitals «Versos per la llibertat», celebrats a Lleida el novembre de 2017 i l’abril de 2018. Foren actes im­pulsats i coordinats pels poetes Pere Pena i Carles M. Sanuy, els mateixos coordinadors d’aquest volum, i convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Títol: Versos per la llibertat
Autor: Diversos autors
Editorial: Editorial Fonoll
Pàgines: 99
ISBN: 978-8494736698


COMPRA'L PER 12,35€

* * *

 

Obertura republicana
- Enric Marín i Joan Manuel Tresserras

FotoVivim un canvi d’època d’un abast extraordinari. Obertura republicana vol respondre a les grans qüestions i reptes que planteja aquesta crisi d’època global. A escala catalana, cal deixar enrere la temptació essencialista identitària i la concepció obsoleta dels estat nació. La nostra societat ha viscut diverses transformacions que ens han dut fins a la incertesa actual.

Títol: Obertura republicana
Autor: Enric Marín i Joan Manuel Tresserras
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: P. Visions
Pàgines: 384
ISBN: 978-8498094329


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Allò que som
- Josep-Maria Terricabras

Foto«Aquest llibre és el pòsit d’alguns pensaments que m’han ajudat a arribar fins aquí. Els tracto com si fossin meus perquè, de fet, ara ja ho són. I els presento per si poden ser útils a algú més en el seu camí. Els temes d’alguns capítols es toquen i se superposen, inevitablement. El pensament no acostuma a ser lineal, sinó que va i ve, com mal orientada agulla d’imant.

Títol: Allò que som
Autor: Josep-Maria Terricabras
Editorial: Edicions de 1984
Col·lecció: De bat a bat
Pàgines: 192
ISBN: 978-8416987252


COMPRA'L PER 15,2€

* * *

 

El país català i els altres
- Ferran Lupescu

FotoEl país català i els altres aplega diversos estudis, tal vegada multidisciplinaris, sobre la història de la complexa dialèctica entre consciència nacional i alienació nacional dels catalans en llur relació amb els països veïns i amb els estats opressors, en connexió, també, amb la lluita de classes interna i externa; estudis concebuts amb òptica marxista i perspectiva nacional unitària. Des d’una postura nacionalment autocentrada, i amb voluntat de rigor científic, el llibre, així mateix, fa un toc d’atenció davant la deriva inquietant en què semblen embarcats bona part dels científics socials del nostre país: alienació, autoodi, disgregació regionalitzada, infiltració postmoderna.

Títol: El país català i els altres 
Autor: Ferran Lupescu
Editorial: Edicions del 1979
Col·lecció: Llevat
Pàgines: 364
ISBN: 978-8494720116


COMPRA AQUEST LLIBRE

 

Catalans & escocesos: Unió i discòrdia
- John H. Elliott

FotoJohn H. Elliott explora les arrels d'un dels problemes contemporanis més apressants d'Europa. En aquest esperat i elegant retorn al tema d'un dels seus llibres clau, La revolta catalana, l'autor examina les similituds i els contrastos entre les experiències escocesa i catalana al llarg de cinc-cents anys: partint dels matrimonis reials que van provocar la unió amb els seus veïns més poderosos, Anglaterra i Castella respectivament, ressegueix la seva història a través dels segles, des del final de l'edat mitjana fins als dramàtics esdeveniments recents.

Títol: Catalans & escocesos: Unió i discòrdia
Autor: John H. Elliott
Editorial: Rosa dels vents
Col·lecció: Actualitat
Pàgines: 480
ISBN: 978-8416930852


COMPRA'L PER 23,64€

* * *

 

Viatge involuntari a la Catalunya impossible
- Quim Torra

FotoViatge involuntari a la Catalunya impossible és un recorregut apassionat i apassionant per la història del periodisme català. Barrejant realitat i ficció, l’autor reconstrueix un món extingit, el de la premsa catalana d’abans de la guerra. Un món en què uns periodistes escrivien amb llibertat, compromesos amb el seu país i el seu temps. Amb el pretext de l’elaboració d’un llibre sobre Eugeni Xammar, s’expliquen tres vides trencades per l’exili i engolides per l’oblit, les de Lluís Capdevila, Àngel Ferran i Francesc Madrid. Amb ironia i tendresa, desfila davant del lector la història d’un país que volia ser culte, civilitzat i cosmopolita. Un projecte que va esdevenir impossible.

Títol: Viatge involuntari a la Catalunya impossible
Autor: Quim Torra
Editorial: Proa
Col·lecció: Perfils
Pàgines: 304
ISBN: 978-8475887258


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

La CUP. El poder de ser antisistema
- Gerard de Josep

FotoNingú s’imaginava que l’esquerra independentista i anticapitalista arribaria a tenir mai tant de pes com per forçar un president de la Generalitat de Catalunya com Artur Mas, hereu polític de Jordi Pujol, a fer un pas al costat. 

Títol: La CUP. El poder de ser antisistema
Autor: Gerard de Josep
Editorial: Editorial UOC
Col·lecció: Reportatges 360
Pàgines: 136
ISBN: 978-8491167167


COMPRA'L PER 13,3€

* * *

 

El terratrèmol silenciós
- Oriol Bartomeus

FotoLa transformació del comportament electoral i dels sistemes polítics és una tònica els últims anys arreu d’Europa, però es dona d’una manera especial a Catalunya. Oriol Bartomeus, expert analista del comportament dels votants, ens ajuda a entendre aquests canvis posant l’èmfasi en el relleu generacional. I malgrat l’emergència d’un nou elector, de capteniment cada vegada més volàtil, l’autor gosa dibuixar alguns escenaris de futur.

Títol: El terratrèmol silenciós
Autor: Oriol Bartomeus
Editorial: Eumo Editorial
Col·lecció: Referències
Pàgines: 200
ISBN: 978-8497666220


COMPRA'L PER 19€

* * *

 

La Catalunya del seny: Una crítica al discurs nacionalista de CiU (2010-2015)
- Jordi Garcia

FotoL’anàlisi que ací presentem tracta d’explicar l’aparent canvi ideològic d’una de les formacions que conforma el pol independentista, Convergència i Unió. Perquè CiU ha decidit apostar per la independència si mai s’hi havia mostrat partidari? Aquest canvi de rumb respon als anhels de llibertat de poble català o és una estratègia política per tal de continuar en el poder? Com ha evolucionat el discurs de CiU des que va començar el procés? Quins mecanismes discursius utilitza Mas per tal de convéncer l’electorat?

Títol: La Catalunya del seny: Una crítica al discurs nacionalista de CiU (2010-2015)
Autor: Jordi Garcia
Editorial: Caliu Espai Editorial
Col·lecció: Rescat
Pàgines: 136
ISBN: 978-8494858758


COMPRA AQUEST LLIBRE

* * *

 

Política i govern a Catalunya. De la transició a l’actualitat
- Gemma Ubasart i Salvador Martí

FotoLa reinstauració de la Generalitat de Catalunya, que es va produir abans de l’aprovació de la Constitució espanyola, va ser l’inici del desplegament d’un ampli autogovern que va ser molt actiu des dels seus inicis. Des d’aleshores el sistema polític català ha adquirit característiques i dinàmiques pròpies i singulars que mereixen una especial atenció. Precisament per aquesta raó —i per la necessitat de fomentar el coneixement i el debat al voltant de les diferents peces que conformen la Política a Catalunya— s’ha elaborat aquesta obra col·lectiva, on participen acadèmics que pertanyen a diverses disciplines, com la Ciència Política, el Dret Constitucional i la Història.

Títol: Política i govern a Catalunya. De la transició a l’actualitat
Autor: Gemma Ubasart i Salvador Martí
Editorial: Los Libros de la Catarata
Col·lecció: Investigación y Debate
Pàgines: 496
ISBN: 978-8490974582


COMPRA'L PER 23,75€

* * *

 

Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític
- Ramon Tremosa

FotoEuropa és un èxit d’integració econòmica i monetària, així com també és un model imitat a tot el món pel que fa a les seves àrees de lliure circulació de persones, béns, serveis i capitals, les famoses quatre llibertats del seu mercat únic. 

Títol: Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític
Autor: Ramon Tremosa
Editorial: Editorial Fonoll
Col·lecció: Quaderns
Pàgines: 136
ISBN: 978-8494897696


COMPRA'L PER 15,2€

* * *

Contes des de la presó
- Oriol Junqueras

FotoAl llarg de la seva injusta reclusió a les presons d’Estremera, Lledoners i Soto del Real, Oriol Junqueras no ha deixat d’enviar contes als seus fills, Lluc i Joana. Llegendes, curiositats científiques, experiments, històries i paraules de tendresa que els ha transmès a través de cartes.

Títol: Contes des de la presó
Autor: Oriol Junqueras
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 104
ISBN: 978-8416915712


COMPRA'L PER 16,62€

* * *

La independència ja ha començat
- Hilari Raguer

FotoAquest llibre és l’obra definitiva que recull els articles més brillants, alhora que més compromesos, del monjo de Montserrat Hilari Raguer sobre el tema de l’independentisme i el moment crucial que el nostre país està vivint, i que culminen en l’afirmació que «l’independentisme ja ha començat».

Títol: La independència ja ha començat
Autor: Hilari Raguer
Editorial: Editorial Base
Col·lecció: Base històrica
Pàgines: 300
ISBN: 978-8417759094


COMPRA'L PER 17€

* * *

El conflicte inevitable
- Matthew Tree

FotoQue la situació acutal de Catalunya és excepcional és una evidència fins i tot per als que tallen el bacallà a l'altiplà. El que potser molts no saben és que aquesta situació ha estat d'allò més previsible al llarg de més de quatre dècades. El conflicte inevitable ho explica a través de la mirada d'un anglès que ha observat –i viscut– la realitat catalana des de finals dels anys setanta –amb dinou anys i sense saber-ne res– fins a l'actualitat –amb seixanta anys i sabent-ne alguna cosa.

Títol: El conflicte inevitable
Autor: Matthew Tree
Editorial: L'Albi Edicions
Pàgines: 106
ISBN: 978-8415269731


COMPRA'L PER 14,25€

 

* * *

La independència i els seus enemics
- Marc Gafarot

FotoQui són els enemics de la independència: només els que s’hi oposen obertament o també aquells que diuen recolzar-la però no la volen aplicar? L’anticatalanisme és només un mal d’una part significativa d’Espanya o també afecta les ments i els actes dels polítics catalanistes que diuen treballar per la República? Quina l’espanyola o la catalana?

Títol: La independència i els seus enemics
Autor: Marc Gafarot
Editorial: Llibres de l’Índex
Col·lecció: Descoberta
Pàgines: 210
ISBN: 978-8412011609


COMPRA'L PER 15,81€


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.191 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat