Notícia

Twitch reconeix el català com a idioma de retransmissió

La plataforma de streaming ja permet filtrar contingut i emissions en llengua catalana

Twitch és una plataforma de retransmissions de vídeo en directe que ha guanyat molta popularitat durant els últims anys. Ara mateix, s’hi concentra gran part de la comunitat aficionada a consumir o crear contingut audiovisual. La catalana no n’és una excepció. No obstant això, la plataforma no reconeixia el català a l’hora de filtrar el contingut segons l’idioma, perjudicant greument els “streamers” i la cerca per part del públic.
 
Amb l’objectiu de revertir aquesta tendència, la comunitat es va unir per reivindicar i demanar la integració de la llengua catalana a la plataforma sota la campanya “#CatalanLoveTwitch”, iniciada per Roger Baldomà. Després de convertir-se en una de les propostes més populars del sistema de suggeriments de Twitch amb gairebé 3.000 vots, la campanya ha culminat amb un èxit rotund.
 
A partir d’ara, Twitch ja permet filtrar contingut i emissions en llengua catalana. Els creadors i creadores poden utilitzar el sistema d’etiquetes per indicar que l’emissió és en català. De la mateixa manera, el públic pot cercar el contingut amb molta més facilitat. Únicament hem d’entrar a la pàgina “explorar” i afegir “catalán” a la selecció de filtres.
 

 
Així doncs, ja es pot buscar i trobar a Twitch emissions en català amb normalitat. En principi, els creadors i creadores ho tenen més fàcil per posicionar-se dins la plataforma i no passar tan desapercebuts. De fet, la majoria de “streamers” que s’agrupen dins de Gaming.cat asseguren que durant el primer dia ja han notat un increment de públic.
 
Esperem de tot cor que aquest punt d’inflexió animi a més gent a realitzar retransmissions en. Des de El Tecnològic, estem molt orgullosos d’aquest èxit col·lectiu. Volem donar les gràcies a tothom qui ha participat en la campanya i a Roger Baldomà per iniciar-la i mantenir-la viva, així com a l’equip de Twitch per escoltar i admetre la proposta. Ja no hi ha excuses perquè altres plataformes també reconeguin la nostra llengua.

El Tecnològic

El Tecnològic

El Tecnològic és un mitjà independent creat el 2012 amb l'objectiu d'aportar les millors notícies sobre noves tecnologies en català 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.176 missatges
  • 220.679 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat