Notícia

Trapero detalla que tenien un pla a punt dos dies abans de la DUI per detenir el Govern si els ho ordenava la justícia

El 27 d'octubre l'excap dels Mossos va trucar al fiscal en cap i al president del TSJC per posar-se a la seva disposició

L'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha explicat que dos dies abans de la declaració d'independència ja tenien a punt un dispositiu per detenir l'expresident Carles Puigdemont i els consellers si els ho ordenava la justícia.

A preguntes del lletrat de Forn, Xavier Melero, el major ha explicat que a les dues de la tarda del 27 d'octubre va trucar al fiscal en cap i al president del TSJC per dir-los que, en vistes del que havia passat al Parlament i "desconeixent la transcendència jurídica" dels fets, es posaven a la seva disposició.

"Era una cosa de certa gravetat i ens posàvem a disposició de l'òrgan judicial per si ordenaven algun tipus d'acció", ha explicat. Ara bé, ha deixat clar que ells ja havien previst la situació i que tenien el pla a punt des de dos dies abans

En un escrit presentat el 2 d'abril del 2018 davant l'Audiència Nacional per la seva lletrada, Olga Tubau, ja s'explicava que el dia de la declaració d'independència el major va enviar dos correus electrònics al president del TSJC, Jesús Barrientos, i al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada (ja difunt) per "posar-se a disposició" de la justícia. 

En aquell mateix comunicat, mostrava la disposició dels Mossos a "continuar garantint la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya. 

Aquest dijous, i en declaració al Tribunal Suprem com a testimoni, Trapero ha anat més enllà i ha revelat que els Mossos ja tenien a punt dos dies abans, el 25 d'octubre, un pla per detenir el president i tots els consellers si així els ho ordenava algun òrgan judicial. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.216 missatges
  • 220.680 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat