Notícia

Reclamen al govern espanyol un canal de la TDT per a la reciprocitat entre À Punt, IB3 i TV3

En les al·legacions s’ha posat de manifest que la CNMC reconeix que hi ha canals disponibles

La Federació d'Organitzacions per la llengua catalana (FOLC) ha presenta al Ministeri d’Economia espanyol unes al·legacions al “Plan técnico Nacional de la TDT” fonamentades en la legislació estatal, informes tècnics i la normativa europea. Aquest pla marca les condicions de la migració de les freqüències dels canals de TDT des de l’actual banda de 700 MHz fins a les seves noves ubicacions.

En aquest sentit, la FOLC ha participat a la segona consulta pública oberta pel Govern espanyol per a rebre al·legacions i comentaris respecte aquest projecte. L’objectiu de la FOLC és reclamar un múltiplex per fer possible la reciprocitat entre els mitjans de comunicació de les Illes, el País Valencià i Catalunya.

Tal i com recorda l'organització, aquesta reciprocitat televisiva és àmpliament reclamada i defensada pel conjunt de la societat civil i les institucions dels govern parlamentaris de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, tal com recull la Llei general de l'audiovisual.

També s’han establert acords ferms entre els tres governs perquè la reciprocitat es faci efectiva. En les al·legacions s’ha posat de manifest que la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) reconeix que hi ha canals disponibles i que, per tant, aquesta no pot ser una excusa.

També reconeix aquest dret de reciprocitat la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries ratificada per l'estat espanyol. La FOLC està preparant noves actuacions per reclamar aquesta reciprocitat televisiva.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.215 missatges
  • 220.680 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat