Notícia

28A: El Govern farà un seguiment de les possibles 'vulneracions' del dret a vot de residents a l’estranger

El departament d’Acció Exterior ”vetllarà" per "garantir" que els ciutadans poden exercir-lo i coordinarà les “incidències”

El consulat d'Espanya a Brussel·les, on aquest diumenge han començat a dipositar el seu vot els catalans a Bèlgica
El consulat d'Espanya a Brussel·les, on aquest diumenge han començat a dipositar el seu vot els catalans a Bèlgica

El Govern farà un seguiment de les possibles “vulneracions” del dret a vot dels ciutadans de cara el 28A, en especial els residents a l’exterior i les “incidències” o “dificultats” que puguin trobar-se.

Segons un comunicat, el departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i l'Oficina de Drets Civils i Polítics “vetllaran” per “garantir” que els ciutadans fora de l’Estat poden exercir el seu dret.

La via serà el formulari en línia ja existent que l’oficina té al sew web, en què els ciutadans poden registrar queixes davant la vulneració d’un dret civil o polític. Des d’Exteriors es coordinarà el seguiment de les incidències i denúncies.

El departament constata en el comunicat que la comunitat catalana a l’exterior ha experimentat “moltes dificultats” per votar en les darreres cites electorals. “La participació a l’estranger voreja el 10% del cens, una xifra molt baixa en comparació a la participació dels residents a Catalunya”, afirmen.

En paral·lel, també s’han creat campanyes informatives sobre com votar des de l’exterior. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.213 missatges
  • 220.680 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat