Notícia

El Tribunal Suprem tomba la decisió del CGPJ i Santi Vidal podrà tornar a exercir de jutge

El Tribunal Suprem ha donat la raó al recurs contenciós administratiu presentat per Drets

El jutge Santi Vidal pot tornar a exercir de jutge. Així ho ha sentenciat la Sala Tercera, Secció Sisena del Tribunal Suprem en la seva sentència 296/19 arran d’un recurs presentat pel Col·lectiu de juristes Drets

 

Concretament, Drets va presentar la queixa contra la decisió del Consell General del Poder Judicial de no readmetre’l un cop acomplerta la sanció de tres anys, imposada pel propi CGPJ el 26 de febrer del 2015.

 

En aquest sentit, el Tribunal ha ordenat la readmissió a la carrera judicial del jutge Santi Vidal amb efectes retroactius pel que fa a tots els seus drets de caràcter econòmic i de carrera professional, però haurà de participar en els propers concursos que es convoquin per tal d’obtenir una destinació.

 

Recordem que Drets va presentar el març de 2018 un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem denunciant que la decisió d’impedir el reingrés de Vidal l’havia pres el CGPJ basant-se en l’argument que el jutge no superava el test d’aptitud per manca de lleialtat constitucional, però aquest test ara ja està prohibit pel Tribunal Constitucional.

 

Amb aquesta sentència del Tribunal Suprem, doncs, Drets no només ha obtingut la reincorporació del jutge Santi Vidal a la carrera judicial, sinó també l’anul·lació aquest procediment més que discutible del test d’aptitud per manca de lleialtat constitucional que va aplicar el Consejo General del Poder Judicial i que permetia a aquest organisme fer purgues ideològiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.228 missatges
  • 220.680 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat