Notícia

Observadors d'ITW retreuen al tribunal que estigui 'permetent la banalització de la violència policial' de l'1-O

"No es pot verificar la credibilitat de testimonis amb rigor si no es poden confrontar les declaracions amb altres preguntes o exhibició de documents", afirmen

Diversos observadors coordinats per la plataforma International Trial Watch (ITW) han alertat que la manera de conduir el judici de l'1-O al Tribunal Suprem per part del president de la sala penal Manuel Marchena "impedeix verificar la credibilitat d'alguns testimonis i limita l'interrogatori" de les defenses.

Segons els observadors presents durant la quarta setmana de vista oral, això està "permetent la banalització de la violència policial desplegada l'1 d'octubre de 2017".

"No es pot verificar la credibilitat de testimonis amb rigor si no es poden confrontar les seves declaracions amb altres preguntes, amb l'exhibició de documents o de material videogràfic, materialitzant el principi de contradicció propi de la jurisdicció penal", han apuntat en un comunicat difós aquest dilluns.

Els observadors han remarcat que "en reiterades ocasions", Marchena ha denegat a les parts, "especialment a les defenses", la "possibilitat d'interrogar o repreguntar a testimonis proposats per l'altra banda sobre fets objecte d'acusació relacionats amb els seus representats".

A més, també han afirmat que ha interromput als lletrats durant els interrogatoris "especialment quan assenyalen contradiccions o intenten confrontar les seves declaracions amb un altre material probatori existent en la causa". "Això succeeix especialment quan emergeix el tema de la violència policial contra els votants de l'1-O", han assegurat. 

Segons els juristes convidats per ITW, això "pot posar en dubte el dret de defensa, igualtat d'armes i en definitiva el dret a un judici just previst en l'article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans".


Opina

Configuració
 • jomateixjo 494 👍 186
  Al youtube hi ha videos amb la fiscal de l'estat que li fan preguntes com si te alguna prova o tal i diu "no se lo puedo mostrar ahora porque no están en la nube" ... Quina ràbia
 • Pedrolo 10.751 3 198 👍 4.876
  I què en farem del que diguin aquests observadors quan caiguin 5 o 7 o 10 o 15 anys de presó i uns altres tants d'inhabilitació? I si Estrasburg no ens dóna la raó, què? Ens ho empassarem tot?
  • ERCbotiflers 274 👍 20
   Collons, pos, dir-ho, i que els jutges i politics espanyols sapiguen que no estem d'acord amb aixó i que no es just, i, sobre tot, que ho sapiguen a la resta d'europa per que els pressionen a rectificar
 • Taujà 13.778 8 148 👍 5.751
  Això de l'ITW és una camema. En realitat són tot entitats d'àmbit català. Trampes al solitari no, gràcies.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.285.229 missatges
 • 220.680 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat