Notícia

Puigdemont recorda que hi ha l'opció de la DUI a falta de diàleg

L'expresident veu en el bloqueig polític a l'Estat espanyol "una finestra d'oportunitat" per parlar amb un nou govern a Madrid

L'expresident Carles Puigdemont ha dit que "la política espanyola té un greu problema" i ha avisat que, si no hi ha un govern a Madrid amb qui puguin dialogar, "sempre" tenen "el dret a declarar unilateralment" la independència.

"La nostra declaració d'independència encara és vàlida i la farem servir si es dóna el cas", ha dit en una conferència a la Universitat de Groningen, als Països Baixos, aquest dimecres a la nit.

Tanmateix, Puigdemont creu que l'actual bloqueig polític a l'Estat espanyol i la possible convocatòria d'eleccions podria "obrir una finestra d'oportunitat" per "finalment" dialogar a un executiu espanyol.

Preguntat sobre els preparatius del seu govern per fer efectiva la declaració abans de la convocatòria del referèndum, Puigdemont ha assegurat que "serà més explícit" sobre aquests plans després del judici de l'1-O. A més, ha defensat que calia ser "pacient" per "evitar la violència".

Puigdemont ha defensat que no s'ha de posar un termini per declarar la independència perquè "la realitat va molt despresa" i creu que seria contraproduent.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.248 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat