Notícia

Ximo Puig alerta que si es tomben els pressupostos, el País Valencià perdrà 1.000 milions d'inversió

El president de la Generalitat assenyala que els partits que rebutgen el projecte de comptes estatals hauran d'explicar la seua decisió als valencians

Puig assegura que si es tomben els PGE del president Pedro Sánchez, "es determinarà quines són les eixides". / EFE
Puig assegura que si es tomben els PGE del president Pedro Sánchez, "es determinarà quines són les eixides". / EFE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit que el País Valencià perdrà 1.000 milions d'euros si no tira endavant el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), sotmesos a debat a partir d'aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

En roda de premsa amb motiu d'una reunió tècnica a Alacant sobre el Brèxit, Puig ha sostingut que "per a la Comunitat Valenciana és molt important que s'aproven els pressupostos" perquè "milloren la vida de les persones".

Per això, ha demanat a la resta de partits polítics "que pensen en si milloren o empitjoren la vida dels valencians" i ha insistit que és "evident que si no s'aproven, hi haurà un cost econòmic greu de més de 1.000 milions d'euros".

En aquest cas, el president ha considerat que hauran de ser eixes formacions polítiques que impedisquen que isquen els comptes les que hauran de "donar compte" de la seua posició davant de la ciutadania. "Els Pressupostos Generals de l'Estat són bons per als espanyols", ha repetit el cap del Consell i líder del PSPV. 

Preguntat pel possible avançament de les eleccions generals al 14 d'abril si els PGE no segueixen la seua tramitació, Puig ha contestat que la política espanyola està marcada per la "volatilitat" i que cal anar "partit a partit", en referència al fet que primer cal veure què ocorre amb els Pressupostos.

Ha assenyalat que si es tomben els PGE del president Pedro Sánchez, "es determinarà quines són les eixides". En aquest punt ha volgut deixar clar que "no hi ha eixides automàtiques", en referència implícita a la possibilitat que hi haja comicis generals abans de les municipals i autonòmiques.

Segons Puig, si no hi ha PGE, el president del govern espanyol haurà d'"avaluar" la situació "en funció de l'interés general i no d'uns quants que es van manifestar diumenge" convocats per tres partits de la dreta.


Opina

Configuració
 • Turanga_Leela 30.893 7 29 👍 8.592
  Ja, i fins quan es pot ajornar l'aprovació dels PGE?
 • Marcos41247 4.290 2 498 👍 3.006
  Clar, i permanèixer dins d'Ñ us fa perdre encara més, però no veig que us queixeu d'això.

  Per cert, pensava que no èrem el mateix, València i Catalunya. Per què és la nostra responsabilitat sacriricar-nos per a reduir uns calerons al vostre espoli? Especialment quan la vicepresidenta Ó ens tracta com ens tracta.
 • Jaume_I 15.725 11 120 👍 8.183
  NO mos fareu valencians, que us petin! No el sentia parlar gaire quan es va aplicar el 155 aquest fill de gossa
 • Perot_lo_Lladre 1.120 12 👍 1.232
  Els deuen voler per continuar oferint glòries a Espanya.
 • FeloPV 95 👍 119
  Més de cinc mil milions d'euros l'any se'n van, de les butxaques dels valencians a Madrid, i ja no tornen. No cal demanar les molles sinó voler el pa sencer (això és, la independència). La resta es fer rodar el hàmster de la (no) autonomia. 
 • EmulatorQ Usuari sumador 64.260 15 6 👍 19.225
  Doncs intenteu convèncer el PP i C's perquè hi votin a favor. Mireu si és fàcil. 
 • nemo 6.543 9 328 👍 2.065
  Tan legitim és fer valer els teus vots per a parar lleis com pressupostos, i avançar en els teus objectius (parle pels partits catalans a Madrid) com, des d'un punt de vista purament valencià, que, recordem, NO SOM al mateix estadi que la societat catalana, reclamar comptes per aquells que fan la seua i ens perjudiquen.

  Torne a dir-lo, el PV no és a la mateix sicutació ni social, ni identitaria, ni politica, ni economica que Catalunya. I aquestes paraules van seguint eixa clau. Si només es veu tot com si fòra Catalunya no entendreu mai res. 

  FeloPV, de veritat veus al PV i a la seua societat demanant, ara, com a Catalunya, l'independència? De veritat? Confos desitjos amb realitat.
  • Marcos41247 4.290 2 498 👍 3.006
   1r: Aquest, de valencià, no en té res. És un sociata espanyol com l'Iceta.

   2n: Exacte. No som al mateix estadi, ergo no hem de jugar igual. No, no considero que pugueu venir a queixar-vos que mirem per lo nostre, precissament perquè no crec que siguem tot al món. Mirar per la independència de la part del territori que pots controlar és el primer pas i això és el que demanaria als valencians si els rols estiguessin intercanviats.

   3r: que aquest paio no ens pot demanar res i menys en nombre del PV, que és una rata espanyola com tots, coi!
 • torraina_infernal 38.267 11 16 👍 23.379
  Doncs nosaltres mentre tinguem:

  -1200 ferits sense que els responsables vagin a presó
  -10 segrestats
  -1 cop d'estat
  -20.000 milion d'euros robats
  -I la república no desplegada


  LA RESTA ENS IMPORTA UNA PUTA MERDA.
 • FeloPV 95 👍 119
  No ho veig, en absolut.

  Ara bé, m'he cansat de fer-li el cul gros a l'Oltra. Entre l'independentisme i el numeret de Mó amb Puigdemont hi haurà un equilibri? El discurs nacionalista - valencianista (ni que siga moderat) va en retirada a Compromís. 
 • tio_cuc 1.671 13 936 👍 434
  Culturalment som el mateix poble, socialment també perquè per tot arreu hi ha colonos castellans i no d'una o dues generacions. Políticament és obvi que no som el mateix. Jo sóc d'Alacant i al Vallespir m'han fet sentir com a casa i ells m'han reconegut al moment com català de l'altre costat de la frontera. Al nord d'Itàlia hi ha pobles que clarament són austríacs, però ells oficialment són italians. En canvi nosaltres estem barajats i dividits dins d'un mateix estat perquè no insteressa que ens identifiquem com "lo mateix", perquè quin problema hi ha amb que els valencians poguem sintonitzar TV3? O que formem part del nou canal de TV BonDia? Si hi ha diferències han estat provocades artificialment per l'acció política de l'estat espanyol amb ''l'estat de les autonomies". Mireu els castellans, malgrat tenir un estat que els ha dividit en bocins un castellà d'Albacete i un de Soria tenen claríssim que són castellans. 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.268.007 missatges
 • 220.048 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat