Notícia

El sobiranisme anuncia manifestacions 'massives' a Barcelona i a Madrid contra el judici de l'1-O

Partits, sindicats, ANC i Òmnium criden a la mobilització i donen suport a la vaga general del 21-F

Els partits sobiranistes, sindicats de treballadors i ANC i Òmnium han anunciat una "manifestació massiva" el 16 de febrer a la Gran Via de Barcelona "en defensa de la democràcia" i "contra la judicialització de l'exercici de drets fonamentals".

A banda de la manifestació a Barcelona, també s'ha fet una crida mobilitzar-se a Madrid el 16 de març i donen suport a la vaga general del 21 de febrer convocada per la Intersindical-CSC.

Concretament, en una roda de premsa al Palau Robert, representants del sobiranisme han presentat mobilitzacions unitàries contra la causa general de l'1-O.

En aquesta roda de premsa, on han participat representants de l'ANC, Òmnium, ERC, JxCat, CUP, Catalunya en Comú i sindicats com la I-CSC i la USTEC, s'han anunciat mobilitzacions unitàries contra una causa que "afecta tota la societat" i "jutja la democràcia", com ha assenyalat David Fernández, que ha intervingut a l'acte.

Barcelona

Pel que fa a la mobilització del 16 de febrer, han apuntat que "no es tracta d'un moviment partidista, sinó que és una defensa dels drets civils i polítics". La manifestació començarà a Plaça Espanya i acabarà a Plaça Universitat.

D'altra banda, han assegurat tot el suport a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC pel 21 de febrer. En aquest context, Fernández ha emplaçat "a tots els treballadors" a sumar-se a la convocatòria, i ha destacat que necessiten" totes les sensibilitats contra la repressió", en referència a la resta de sindicats que no han convocat la vaga. "Necessitem recuperar l'esperit del 3 d'octubre, amb l'híbrid de la vaga general i l'aturada de país", ha assenyalat Fernández.

Madrid

Pel que fa a la mobilització a Madrid, han reconegut que falta concretar els detalls, però han explicat que "davant l'excepcionalitat del moment" es mobilitzaran "amb el Madrid solidari".

Sí que han especificat, en el marc de l'inici del judici el 12 de febrer, aturades de 10 minuts davant els centres de treball a les 12 h del migdia, i han anunciat "grans manifestacions" al vespre a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa, entre altres punts del territori.

Durant la roda de premsa, David Fernández, Anna Sallés, Estel Solé i Martí Anglada, com a representants de les sensibilitats del sobiranisme, han llegit un manifest "en defensa dels drets civils i polítics i de la democràcia" i han anunciat les diverses mobilitzacions.

Segons han detallat, aquest manifest compta amb el suport dels partits i les entitats independentistes, de Catalunya en Comú, la Intersindical-CSC, USTEC, la FEDE-Organitzacions per la Justícia i FAPAC, entre altres organitzacions


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.744 missatges
  • 220.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat