Notícia

Montero espera que ERC reconsideri l'esmena a la totalitat dels pressupostos

La ministra d'Hisenda li consta que el debat en les formacions independentistes respecte els PGE és "intens"

La ministra María Jesús Montero. Foto: Efe
La ministra María Jesús Montero. Foto: Efe

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que espera que ERC reconsideri la seva decisió de mantenir l'esmena a la totalitat dels pressupostos, que té previst formalitzar aquest dimarts.

En declaracions a Antena 3, Montero ha remarcat que "ells mateixos han expressat que al llarg de la setmana i fins a minuts abans poden retirar l'esmena".

"L'important i el que seria bo és que al final recapaciti, reflexioni i donin suport a uns comptes que són bons per a Espanya i Catalunya", ha comentat. La ministra ha indicat que en el si dels dos partits independentistes catalans a Madrid –ERC i PDeCAT,- hi ha un "debat intens" sobre el posicionament respecte als PGE. "No hi ha raons –tot al contrari- per no donar suport a aquests comptes públics", ha reiterat.

La ministra d'Hisenda assegura que si al final impedeixen l'aprovació dels pressupostos "serà difícil explicar per què es perjudicarà un milió i mig de pensionistes catalans, que podien veure beneficiada la seva pensió o millorar sanitat, educació i transferències de recursos a la Generalitat".

Montero també ha deixat clar que és "absolutament impossible" que el govern de Sánchez pugui influir en les acusacions de la Fiscalia en el judici pel procés i ha apel·lat a la "separació de poders". "Des del primer moment el govern ha estat clar i diàfan a propòsit dels límits d'aquesta negociació, que són els límits que marca la Constitució i l'Estatut", ha subratllat. 

"Del que es tracta és de parlar de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans més enllà de qualsevol altra visió política i territorial dels partits que govern a Catalunya", ha conclòs. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.768 missatges
  • 220.077 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat