Notícia

El Barnasants arriba a l'Alguer

El festival i la Plataforma per la Llengua signen un conveni per promoure l'intercanvi musical entre la ciutat catalana de Sardenya i Catalunya

Barnasants i la Plataforma per la Llengua, amb el suport del Municipi de l'Alguer, uneixen forces per fer de la ciutat catalana de Sardenya una seu estable del projecte cultural Barnasants i convertir així el festival en la primera xarxa de la cultura d'autor del domini lingüístic català.

Recordem que el Festival Barnasants o Barnasants és un festival internacional de cançó d'autor i projecte cultural que se celebra anualment a Barcelona des de 1996. El festival s'allarga durant els tres primers mesos de l'any, oferint anualment una mitjana d'un centenar de concerts, amb més d'una vintena de seus en actiu.

Tal i com explica la plataforma en aquest comunicat, l'arribada del Barnasants a l'Alguer no significarà només música. "El projecte preveu oferir a la ciutat una proposta cultural en català que permeti treballar en la promoció de la llengua catalana tot fomentant la creació artística en alguerès, però també projectant la realitat cultural, turística i econòmica de l'Alguer a la resta del domini lingüístic català".

El primer concert del Barnasants a l'Alguer serà el proper dissabte 19 de gener, amb "Dues cultures, una sola marina", l'actuació que unirà Joan Isaac i el cantautor italià Giorgio Conte. Dos cantautors amb una dilatada trajectòria que entenen la cançó d'autor d'una forma semblant i que es distingeixen per la curiositat de conèixer, en altres cultures, la pròpia passió per la música d'autor.

Altres concerts de Barnasants a l'Alguer, València i Formentera

El viatge del Barnasants, però, no només ens porta a Sardenya. També hi ha programades actuacions al País Valencià (Quico Pi de la Serra cantarà el 21 de març al Teatre Micalet de València; Roger Mas el 23 de març al Teatre Raval de Gandia; i Montse Castellà el 6 d'abril a la Casa Cantonera d'Algemesí). A Formentera també hi oferiran un concert Gemma Humet i Estel Solé (a les 20.30 h a Sala de la Cultura del Cinema).

El conveni signat entre la Plataforma per la Llengua i Barnasants, a més, inclourà avantatges pels socis i voluntaris de l'entitat.


Opina

Configuració
  • EmulatorQ Usuari sumador 64.592 15 6 👍 19.595
    Espero que iniciatives com aquesta serveixin per revifar l'ús del català a l'Alguer. Es parla molt de la Catalunya Nord, però la situació del català alguerès no és gaire millor.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat