Publicitat

Notícia

El Govern qualifica de 'tècnic' el recurs de Puigdemont

Artadi diu que 'en cap cas' serà font de conflicte entre JxCat i ERC

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha qualificat de "tècnica" la decisió de l'expresident Carles Puigdemont d'interposar formalment un recurs a l'acord de Mesa entre ERC i PSC per tombar la delegació de vot dels diputats suspesos de JxCat.

La portaveu de l'executiu ha dit que "en cap cas" aquest fet hauria de ser font de conflicte entre els dos socis de Govern, i ha negat que se'n parlés durant el Consell Executiu d'aquest dimarts al matí. Durant la roda de premsa posterior, la consellera ha subratllat que la decisió de Puigdemont només té l'objectiu d'anar a buscar la justícia internacional.

"És un requeriment tecnico-legal necessari i imprescindible per accedir a la justícia internacional", ha valorat Artadi, acompanyada a la roda de premsa pel conseller de Territori, Damià Calvet.

La portaveu de l'executiu també ha remarcat que la situació legal de Puigdemont i dels presos és "diferent" perquè el primer està a l'"exili", i els empresonats estan pendents del judici. Així mateix, Artadi ha defensat que Puigdemont hagi optat per recórrer al Constitucional perquè Catalunya encara està dins el marc de l'Estat.

Sigui com sigui, el recurs de Puigdemont ha evidenciat, de nou, les discrepàncies entre JxCat i ERC, fins i tot sobre el relat dels fets. El grup de l'expresident ha assegurat que, a principis de gener, va informar el president del Parlament, Roger Torrent, de la seva intenció d'interposar un recurs a l'acord de Mesa entre els republicans i el PSC per tombar la delegació de vot dels diputats suspesos de JxCat. Una versió que ERC ha negat.

Els republicans asseguren, en canvi, que el vicepresident primer, Josep Costa, es va limitar a notificar a Torrent que inclourien un esment sobre l'acord de la Mesa en l'escrit de la defensa contra la interlocutòria del Suprem que suspenia de funcions els diputats processats, res més.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.525 missatges
  • 221.316 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat