Notícia

Romeva: 'No em declararé innocent, negaré haver comès cap delicte'

L’exconseller adverteix al PSOE des de la presó que “més tard o més d’hora necessitarà” als independentistes

“No em declararé innocent, negaré haver comès cap delicte”. Així s’expressa l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva, ara en presó preventiva a Lledoners a l’espera del judici de l’1-0, a pocs dies de ser traslladat amb els altres presos independentistes a Madrid.

Romeva ha deplorat que els presos estguin a la presó per haver pretès desplegar una via, la de la República independent, que havia de servir per aplicar les polítiques de progrés que ara defensen el PSOE i Podem als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

“Sánchez necessita un projecte, no només uns pressupostos” ha advertit en una entrevista amb l’ACN des de la presó. Per això, considera molt complicat que el govern espanyol aspiri a tenir el suport dels independentistes als PGE en aquestes condicions, i ha reclamat al govern de Sánchez que “sigui conscient que més tard o més d’hora necessitarà” el suport dels independentistes.

A més, a instat el PSOE a “actuar per revertir la no-separació de poders” i la politització de la justícia heretada del PP. “Sense un projecte definit sobre la llibertat i la justícia, és clar que el projecte autoritari és el que prevaldrà a Espanya”, ha alertat.

En conversa amb l’ACN des del locutori de visites del Centre Penitenciari de Lledoners, a pocs dies del trasllat a Madrid per a l’inici del judici de l’1-0, Romeva ha recordat que per a ell i la majoria dels independentistes, com s’ha demostrat, la República és l'única via per desplegar “polítiques socials, progressistes, per al benestar”, cosa inviable amb les eines de l’autonomia. 

És per això que ha advertit el govern espanyol que no pot pretendre el suport dels independentistes als PGE si no aborda el contenciós de fons: “Els PGE son una oportunitat per al PSOE per a abordar el problema de fons, que no som els presos polítics, sinó la vulneració de drets fonamentals. Els presos som només el símptoma”.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.006 missatges
  • 220.048 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat