Notícia

El Suprem demana al Ministeri de l'Interior que els presos estiguin a Madrid l'última setmana de gener

La data d'inici del judici es fixarà en pocs dies, un cop les defenses presentin els seus escrits

El president de la sala Penal i també president del tribunal del judici de l'1-O, Manuel Marchena, ha enviat un ofici al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per demanar-li que faci les gestions pertinents per tal que els presos independentistes estiguin a Madrid la darrera setmana de gener.

Tot i que encara no està fixada la data de judici, el president del tribunal vol garantir que no hi ha cap inconvenient amb els terminis que fixa la llei i que, un cop es faci públic el dia de la primera sessió, tots nou acusats estan ja a presons madrilenyes i a disposició de la sala. En l'ofici, diu que ha de primar la "seguretat" i un trasllat "amb unes condicions que respectin la seva dignitat".

En l'ofici, el president del tribunal apunta que la Llei d'enjudiciament criminal (Lecrim) determina que, un cop es fa pública la data d'inici del judici, els presos s'han de conduir "immediatament" a la presó de la població on s'hagi de celebrar el judici. En canvi, sobre aquesta qüestió, el reglament penitenciària substitueix aquesta "immediatesa" per un període de 30 dies. 

Per tot plegat, demana al ministre que "adopti les decisions que resultin indispensables" per garantir la presència davant de la sala dels acusats que estan privats de llibertat l'última setmana de gener. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.191 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat