Notícia

TV3 estrenarà al gener una docusèrie sobre la història del cinema català

Àlex Gorina i Esteve Riambau han codirigit la producció ‘La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català’

Els codirectors de ‘La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català’, Àlex Gorina i Esteve Riambau, aquest dilluns 17 de desembre de 2018
Els codirectors de ‘La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català’, Àlex Gorina i Esteve Riambau, aquest dilluns 17 de desembre de 2018

TV3 estrenarà el 7 de gener la docusèrie ‘La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català’, un audiovisual sobre la història del cinema a Catalunya des dels inicis l’any 1896 fins a l’actualitat.

Dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, la producció de Televisió de Catalunya i l’ICEC-Filmoteca de Catalunya explica “per primera vegada” aquesta història de forma cronològica i en llenguatge audiovisual.

Amb Mai Balaguer a la realització, la docusèrie té ja set capítols enllestits (1896-1950) que s’emetran a TV3 setmanalment i consecutiva després de l’estrena, a l’espera que s’avanci en la segona part de la producció.

“La majoria de gent del món del cinema amb qui parlava ignorava aquesta història, per tant el país l’ignorava, i s’hi havia de posar remei”, ha considerat Gorina en declaracions a l’ACN.

‘La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català’ és una producció de TV3 i l’ICEC-Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració d’EGEDA i Costa Est Audiovisuals. L’origen del projecte va ser la “inquietud personal” d’un Àlex Gorina que trotava a faltar l’existència “d’un relat fet des de l’audiovisual” sobre la història del cinema a Catalunya. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.722 missatges
  • 220.661 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat