Notícia

Els presos en vaga de fam envien cartes a 40 autoritats europees i recorreran al TEDH la suspensió com a diputats

La portaveu dels presos diu que Turull està treballant en la seva defensa des de la infermeria i que no es plantegen aixecar la protesta “de manera imminent”

Els quatre presos en vaga de fam –Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn- han enviat 40 cartes a líders europeus per denunciar els motius de la protesta. La carta s’ha enviat, entre d’altres, al president espanyol, presidents de països europeus, del Consell d’Europa i del Parlament europeu. Denuncien una "situació molt greu" de "bloqueig" del TC que els ha portat a iniciar una vaga de fam.

El lletrat de tres d'ells, Jordi Pina, ha reconegut que el TC ha començat a resoldre recursos pendents des de feia més d'un any un cop iniciada la vaga. Entre ells, el TC ha rebutjat la mesura cautelar i manté de moment la suspensió de Puigdemont i els diputats empresonats.

Tot i que no ha resolt sobre el fons del recurs, Pina ha explicat que volen portar el cas davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per denunciar aquest bloqueig. El recurs es presentarà en nom de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat