Notícia

Comín sobre el 21-D: 'Que ningú es preocupi, hi haurà acció no violenta, però acció'

L'exconseller diu que els independentistes "sempre" estan oberts al diàleg "en tots els espais i formats" si no es vulnera "la dignitat de les institucions"

L'exconseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat aquest divendres des de Berlín que les protestes del moviment independentista sempre han estat i "seguiran sent" pacífiques. En resposta a les preguntes sobre les mobilitzacions previstes de cara al 21-D, Comín ha demanat que "ningú es preocupi" perquè hi haurà "acció no violenta, però acció".  "El moviment independentista català sempre ha estat pacífic, i ho seguirà sent, cosa que no vol dir que no sigui actiu", ha defensat.

Pel que fa a una possible reunió entre el president Quim Torra i el president espanyol Pedro Sánchez, Comín ha dit que "sempre" han estat oberts al diàleg "en tots els espais i tots els formats" sempre que "no es vulneri la dignitat de les institucions".

Amb tot, Comín ha lamentat que el govern espanyol no vulgui parlar del referèndum d'independència. "No hi ha diàleg possible quan s'exclou una part imprescindible de l'equació", ha dit. 

Comín ha assegurat que els catalans "estan disposats a seguir exercint els seus drets", com el de protesta, manifestació o vaga, "per molt repressiva o autoritària que sigui la deriva de l'Estat". "La violència ve de l'Estat", ha dit l'exconseller exiliat, que ha assegurat que a Europa "com sap tothom" s'ha constatat que el Tribunal Suprem "abusa del codi penal". 

Segons Comín, la dreta espanyola al segle XX "utilitzava l'exèrcit per fer cops d'estat" i ara "ha trobat una manera més elegant d'atropellar la democràcia" a través dels jutges. "Però la repressió, quan tens dos milions de persones pacífiques determinades a seguir endavant, té un límit", ha advertit Comín. Segons ell, un canvi al govern espanyol que impliqués l'entrada de PP o Cs, o fins i tot la irrupció de Vox, hauria de fer reaccionar més a l'Europa democràtica. 

"Què farà, un govern de la línia dura? Subvertir l'ordre democràtic, anul·lar els drets fonamentals? Llavors Europa també haurà de pensar què fa, si un estat entra en una deriva autoritària encara pitjor", ha indicat. 


Opina

Configuració
  • jomateixjo 494 👍 186
    A mi em cau bé el Comín. És que tallar una carretera no és un acte violent, portar un casc (de moto o de bici) tampoc, anar amb passamuntanyes tampoc, o portar un extintor a la motxilla tampoc ... Anar amb porres a pegar a tort i a dret sí que és violent, i defensar-se'n no és (o no hauria de ser-ne) cap delicte.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.952 missatges
  • 220.671 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat