Notícia

Rivera demana que s'apliqui el 155 i avisa Sánchez que el conflicte català no se solucionarà amb cartes al Govern

El líder de Cs interpel·la al president espanyol per preguntar-li si sap què és llevar-se sense saber si estarà tallada l'AP7 o si s'haurà ocupat l'estació de l'AVE

El líder estatal de Cs, Albert Rivera, ha tornat a demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que enviï el requeriment al cap del Govern, Quim Torra, com a pas previ per aplicar de nou el 155 a Catalunya.

Durant la seva intervenció al Congrés, en el ple sobre l'estratègia de l'executiu espanyol sobre el procés, Rivera ha avisat Sánchez que el conflicte no se solucionarà pas amb cartes als consellers de la Generalitat.

Així mateix, Rivera s'ha dirigit al president espanyol per preguntar-li si sap què és llevar-se i haver de mirar si l'AP7 estarà tallada o si s'haurà ocupat l'estació de l'AVE, en referència a les accions dels CDR.

Rivera ha insistit amb el 155 i ha avisat que, si no s'aplica, ningú pot creure que Torra serà "garant" de drets i llibertats. El líder de Cs també ha reclamat eleccions anticipades al Congrés, i ha reclamat a Sánchez que trepitgi la "Catalunya real" per veure els problemes que hi ha: "Vostè sap què és ser jutge i preguntar-se si m'hauran pintat la porta de groc o, si és fiscal, preguntar-se si m'hauran punxat les rodes?". En aquesta línia, Rivera ha exigit al president espanyol que protegeixi els drets dels catalans i que deixi "d'anar de la mà" dels qui volen "liquidar" Espanya.

Finalment, Rivera s'ha dirigit a la ministra Carmen Calvo, per ironitzar sobre les cartes dels ministres als consellers per preguntar sobre l'actuació dels Mossos el cap de setmana passat per les accions dels CDR: "Torra està tremolant, i després de la carta hi haurà una aplicació total i absoluta de la Constitució per part seva i dels Mossos, i el president jurarà la bandera".

Rivera ha finalitzat la seva intervenció preguntant a Sánchez que, si accepta que els Mossos no actuen a Catalunya, no és això una "derrota" de l'estat de dret i una "claudicació", i assumir que l'Estat no existeix a Catalunya.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat