Notícia

Torra trasllada la declaració institucional de suport als presos en vaga de fam a governs i estaments internacionals

L'ONU i el Consell d'Europa són dues de les institucions on s'enviarà el text que denuncia la vulneració de drets per part de la justícia espanyola

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha començat a enviar diferents governs i estaments institucionals la declaració institucional que va aprovar el Govern dimarts passat per solidaritzar-se amb els presos en vaga de fam. Segons fonts de Presidència, l'objectiu del president és que el text arribi a institucions dels EUA com l'ONU o també al Consell d'Europa a més a més de diversos executius de diversos països.

Amb aquesta declaració s'insta al govern espanyol que actuï d'acord amb el Conveni Europeu dels Drets Humans i també es denuncia la vulneració de drets. La declaració denuncia ''l'estratègia de bloqueig'' del Tribunal Constitucional davant els recursos d'empara contra la presó provisional dels líders independentistes. La declaració institucional del Govern aprovada dimarts passat en suport al 4 dels presos independentistes que han començat una vaga de fam ja s'ha començat a enviar a governs i estaments internacionals per tal de posar de manifest la situació que viuen Jordi Sànchez, Jordi Turull, Quim Forn i Josep Rull.

Al text, el Govern demana que els tribunals de l'Estat actuïn d'acord amb el Conveni Europeu dels Drets Humans, alhora que denuncia la vulneració de drets fonamentals des que es va imposar una presó provisional ''incomprensible'' a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El Govern considera que des d'aleshores aquestes vulneracions s'han anat succeint tant des del Suprem com des de l'Audiència Nacional.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.828 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat