Notícia

Acaba el dejuni de 24 hores d'Artadi, Borràs, Calvet i diputats independentistes al convent dels Caputxins de Sarrià

Una cinquantena de persones hi passa la nit de dijous a divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam

A les nou del matí d'aquest divendres ha acabat el dejuni de 24 hores dels consellers Elsa Artadi, Laura Borràs, Damià Calvet i de diputats independentistes al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona. Una cinquantena de persones hi ha passat la nit en solidaritat amb la vaga de fam dels presos Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Entre ells, els tres consellers i els diputats de JxCat Eduard Pujol, Albert Batet, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula o Anna Tarrés. També s'han sumat a la iniciativa de diverses maneres entre dijous i divendres, els diputats d'ERC Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Ruben Wagensberg i el diputat de la CUP Carles Riera.

A la sortida, el diputat de JxCat i coordinador de l'acció Toni Morral ha dit en una atenció als mitjans que la vaga de fam comença a tenir efectes, ja que el Tribunal Constitucional (TC) "està nerviós" i "comença a bellugar papers". L'acció va començar dijous, coincidint amb el dia de la Constitució espanyola, a les nou del matí i s'ha allargat fins a la mateixa hora d'aquest divendres quan alguns dels participants han sortit del convent dels Caputxins amb bosses, sacs de dormir i màrfegues. La tancada s'ha organitzat no només en solidaritat amb els quatre polítics presos a Lledoners en vaga de fam sinó també per denunciar la Constitució que, segons ha reblat Morral, és "repressiva" i "no garanteix els drets".

El diputat de JxCat ha celebrat que la jornada ha estat "unitària" i ha rebut el suport no només del seu grup parlamentari sinó també d'ERC, la CUP i des de la distància, també d'un diputat dels Comuns (Joan Josep Nuet). Morral ha remarcat que el dejuni té com a objectiu que els presos "se sentin acompanyats" i "fer ressò del sacrifici que estan fent".

Durant la jornada de dijous es van organitzar diverses conferències obertes al públic relacionades amb la justícia i la lluita no violenta i va haver les intervencions via videoconferència de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Waterloo, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de Ginebra

A banda, l'acció al convent dels Caputxins "dona el tret de sortida" als "dejunis encadenats" que comencen aquest divendres a la tarda, convocats per la iniciativa 'Prou hostatges'. Morral ha explicat que hi haurà en tot moment "com a mínim" un diputat de JxCat participant en els dejunis.

El TC, "nerviós"

Segons Morral, la vaga de fam ja comença a tenir efectes en el TC: "Comença a bellugar papers i això posa de relleu que ja han començat a haver nervis a Madrid". Segons el diputat de JxCat, sense la iniciativa dels quatre presos, l'alt tribunal no hauria ni tan sols contestat que no revisarà fins al gener la situació dels dirigents independentistes a la presó. "El TC està nerviós per l'efecte que està tenint aquesta vaga de fam", ha dit el diputat de JxCat.


Opina

Configuració
 • cathalà 23.455 12 53 👍 6.973

  Menys simbolisme i més fets pràctics...
 • titafred4 686 3 👍 477
  Patètic...
 • Puigdomènech 10.045 13 213 👍 3.076
  Realment ens perd l'estètica, de vegades.

  La vaga de fam té uns efectes positius de cara a l'exterior.
  Penso en una vaga de fam d'eurodiputats catalans, per exemple.
 • sbarpa_94 2.039 6 824 👍 943
  Mentre ho facin els polítics, i no se'ls ocorri la imbecilitat estratosfèrica de demanar-nos a nosaltres que dejunem, em sembla bé. Les tietes us hi podeu apuntar, si voleu.
 • Gínjol 16.181 3 👍 6.590

     El dejuni és sà.

     “Estar en dejú no mata, però la golafreria si”
    (Proverbi rus).

     “No sols hi he trobat una bona salut, sinó un perfecte estat de salut; he trobat un nou estat de ser, una potencialitat de la vida; una sensació de lleugeresa i neteja i alegria, com jo no sabia que podia existir en el cos humà”
    (“The Fasting Cure / El guariment per dejuni”, d’Upton Sinclair).

     “La restricció calòrica és l'única intervenció coneguda capaç d'incrementar la longevitat dels mamífers i també capaç de reduir els càncers i retardar l'aparició de malalties relacionades amb l'envelliment”
    (Le Quotidien des Médecins)

     “El dejuni és, sens cap dubte, el mètode biològic més eficaç de tractament. És l'operació sense necessitat de cirurgia”
    (“Das Heilfasten / La cura per dejuni”, d’Otto Buchinger, 1878-1966, doctor alemany, pioner en teràpies naturals).

  • __32626__ 1.173 👍 1.234
   Dejuni de quants dies? Els joves també en podem fer? Ho faria per comprovar que realment és cert això de la lleugeresa i tal.
   • Gínjol 16.181 3 👍 6.590
      Sempre depèn de l'estat de salut, edat...
      Dejunar un dia no té cap perill, de no ser que estiguis molt fotut.
      Per a més seguretat, consultar a un metge i a gent que hagi dejunat.

      “Les dones embarassades, les persones molt grasses amb els ronyons molt debilitats, els nens en període de creixement, persones amb alguna anomalia important del cor, persones molt demacrades, molt febles, persones que tinguin por de dejunar i no ho entenguin, no és convenient que dejunin”
      (José Manuel Casado Sierra).

      Personalment, en estiu, una volta em passí com una setmana bevent només aigua i sucs de taronja natural. I ni tan sols tenia fam. Feia calor, la calor treu la fam, i el sol, en certa manera, "alimenta".

      Una altra volta vaig estar dos dies que només vaig tastar una mica de llet. Fou aleshores quan em vaig deixar de fumar. Si penses en el menjar el fumar queda relativitzat.

      “A la tarda, la digestió del menjar em priva de la lleugeresa incomparable que caracteritza els dies de dejuni”
      (“Aimer Le Jeune: L'Experience monastique / Estimar el Dejuni: L’Experiència monàstica”, d’Adalbert de Vogüé, 1924-2011, monjo cistercenc).

  • galetacuqui 1.059 👍 1.148
   Et puc dir les malalties que pot portar un dejuni? I veurem si és sa o què pista: no 
   • Gínjol 16.181 3 👍 6.590
      "Pista no".
      O sigui, que no has dit res


      “En un dejuni, el cos destrueix les seves peces defectuoses i després en construeix de noves quan torna a menjar”  
      (“Fasting for Renewal of Life/Dejuni per a la Renovació de la Vida”, de Herbert Macgolfin Shelton, 1895–1985, naturòpata, autor, advocat i pacifista nordamericà).

      “El dejuni és la clau que obre el magatzem de la naturalesa de l'energia ...
      El dejuni recompensa amb una major energia. Cada vegada que dejunes, t’enfortirà la ment, i te la farà més positiva.
      Eliminaràs la por i la preocupació ... El dejuni t’ajuda a una vida superior.
     El dejuni eleva l'ànima, la ment i el cos ...
      Amb el dejuni pots crear la persona que sempre has desitjat ser. És a dir, si demanes allò millor que la vida pot oferir ...
      Quan el teu cos es neteja per mitjà del dejuni i estàs vivint una vida natural de la salut, descobriràs que se sent meravellós tot el temps. Això és perquè la naturalesa va voler que l'home sia una persona feliç, ben equilibrada, lliure de pors, frustracions, tensions i pressions”
      (“The Miracle of Fasting / El Miracle del dejuni”, de Paul Chappius Bragg, 1895-1976, acadèmic nutricionista estatunidenc).

      “Quan una persona menja poc abans d'anar-se'n al llit, la digestió acompanya la sonada.
      Les dues grans funcions fisiològiques es completen juntes, i deixen que el màxim de llibertat de la ment coincideix amb el dia”
      “Menjar tres vegades el dia vol dir prosseguir, gairebé sense descans, el treball d'assimilació”
      “Un dels meus germans esbossà una explicació que em va atreure, ja que el procés de la digestió està sota el control del cervell, el descans de digerir fa reposar el cervell, li regala unes vacances”
      (“Aimer Le Jeune: L'Experience monastique / Estimar el Dejuni: L’Experiència monàstica”, d’Adalbert de Vogüé, 1924-2011, monjo cistercenc).

 • alexpv 2.592 3 710 👍 1.561
  Adaptant-se a les tradicions d’una futurible República Islàmica de Catalunya? 
 • Roderic 17.837 15 94 👍 8.986
  Digue-me que aquesta foto amb la cocacola no és del moment en què acaba la vaga de fam.
 • Marcos41247 4.483 2 475 👍 3.223
  desitjo que no els hagi deixat el cos destroçat de per vida. 
 • __33238__ 42 👍 28
  L'Elsa Artadi deu estar acostumada a fer dejunis ella que fa ioga i totes aquestes coses de hippie pudent. Ara està de moda tot això dels dejunis d'uns quants dies, del reiki, dels temazcals... Gent que ha tingut problemes a la vida i troba en aquestes teràpies una sortida a les seves neures.  Els hippies i neo-rurals solen acabar ficats en aquests entorns. D'altra gent es fa testimoni de Jehovà.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.283.484 missatges
 • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat