Notícia

Colau confirma que vol optar a la reelecció com a alcaldessa i aposta per un pacte amb ERC i PSC

La líder de BComú insta Maragall a aclarir que no pactarà amb el PDeCAT i demana a Collboni que rebutgi un acord amb Valls

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest dilluns que es presentarà a les primàries de Barcelona en Comú per repetir com a candidata a l'alcaldia en les eleccions municipals del mes de maig.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha demanat una majoria més àmplia que la que té ara per poder governar de forma més còmoda, conscient que els temps de les majories absolutes s'han acabat. Sobre els pactes postelectorals, ha defensat un acord progressista amb ERC i PSC, però ha instat Ernest Maragall a aclarir que no pactarà amb el PDeCAT. També ha demanat a Jaume Collboni que rebutgi un acord amb Manuel Valls. "Jo no pactaré ni amb el PDeCAT ni amb Valls", ha dit.

Colau registrarà aquest dilluns la seva candidatura per tornar a ser la cap de cartell de BComú en les properes eleccions municipals. S'obre un procés de reunions amb activistes fins al març i és llavors quan es presenten els equips que acompanyen els candidats i es vota la llista guanyadora.

L'alcaldessa ha apuntat que vol aconseguir una majoria més àmplia que la que té actualment per governar la ciutat, i ha argumentat que hi ha molts projectes que ha posat en marxa en aquest mandat que necessiten un segon període perquè arribin a la ciutadania, com l'operador energètic o els habitatges públics que han planificat.

Sobre els pactes postelectorals Colau ha reivindicat que és l'única que s'ha mostrat "transparent i clara". Al seu parer, Barcelona necessita un acord d'esquerres perquè és una ciutat "progressista". Ha assenyalat ERC i el PSC i ha rebutjat un acord amb el PDeCAT i amb Manuel Valls.

Sobre els republicans, ha recordat que amb Alfred Bosch al capdavant han estat "poc fiables". "Vam estar un any esperant a veure si volien entrar al govern i després van dir que no", ha recordat. També ha remarcat que Bosch va reconèixer que prioritzava els acords amb el PDeCAT. "ERC té això: principis d'esquerres però ha estat pactant amb les diferents formes de Convergència", s'ha queixat. En tot cas, ha apuntat que ara caldrà veure què fa Ernest Maragall, si "manté el llegat de Bosch o fa un canvi de rumb progressista".

Pel que fa al PSC, ha dit que no té clar si Jaume Collboni "prioritza un pacte d'esquerres o amb Manuel Valls" després del seu suport al 155. En preguntar-li sobre Ferran Mascarell, no s'ha volgut pronunciar perquè no coneix el seu programa i perquè encara no sap de quina forma es presentaran els diferents candidats de l'òrbita independentista. "El que veig és que hi ha una pugna interna que et reconeixen en privat els líders d'ERC i del PDeCAT", ha conclòs.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.393 missatges
  • 221.141 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat