Notícia

Arriba la 'V Nit de la Llengua al Món Digital'

La viquimarató 2018 tindrà lloc a Tarragona, Girona i Tortosa

Nit Digital 2015 a Tarragona. Foto: Lluis Tgn | CC BY-SA 4.0
Nit Digital 2015 a Tarragona. Foto: Lluis Tgn | CC BY-SA 4.0

Aquest divendres arriba la V Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Fundació Amical Wikimedia. Enguany es dedicarà a la figura de Pompeu Fabra, contribuint així a la celebració de l'Any Fabra.

Les jornades tindran lloc a Tarragona, Girona i Tortosa. La seu central de l’activitat, però, serà Tarragona, on coincidirà amb el Col·loqui Fabra, que es fa cada 5 anys des del 1998 a Tarragona. 

En concret es portarà a terme al Port de Tarragona, que a més posa els mitjans per fer possible aquest esdeveniment. També s’hi sumen la Biblioteca Pública, la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les altres seus de l’activitat seran Girona, Tortosa i Badalona, que la portaran a terme respectivament a la Biblioteca del Campus Barri Vell de la Universitat de Girona, a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa i a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté. En aquestes localitats també hi col·laboraran organismes com el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa, la Universitat de Girona o l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres.

Recordem que la viquimarató Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat organitzada anualment on diversos voluntaris realitzen una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia.

En el marc de l'Any Fabra es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre la figura d'aquest lingüista tan rellevant i determinant per a la llengua catalana, en la celebració del 150è aniversari del seu naixement i del centenari de la publicació de la seva Gramàtica catalana.

Enguany, donada la importància d'aquesta commemoració, s'implicarà en el projecte l'Institut Ramon Llull, que té interès a contribuir també a aquesta celebració a través de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior, que agrupa unes 150 universitats de 30 països.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.826 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat