Notícia

Aragonès avisa: 'No m'espanta que la independència es pugui allargar més del que voldríem'

El vicepresident creu que subordinar els pressupostos de la Generalitat als de l'Estat "degrada" el debat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que no l'espanta la perspectiva que la independència es pugui allargar més del que voldria. "Seguirem lluitant igual i seguirem amb el mateix compromís polític. No ens cansem nosaltres", ha remarcat en una entrevista a 'Publico'. El també conseller d'Economia i Hisenda ha carregat contra els comuns per subordinar els pressupostos de la Generalitat als de l'Estat.

Una relació que, segons Aragonès, "degrada" el debat i suposa dir que Catalunya no té autogovern. D'altra banda, Aragonès ha insistit en defensar que estratègia unitària de l'independentisme no vol dir unitat electoral i ha apostat per trencar els frontismes perquè pot provocar un blindatge dels que no estan a favor del dret a l'autodeterminació.

Segons Aragonès, "s'equivoca" qui diu que la independència és fàcil i que només depèn de la valentia i la convicció. El vicepresident ha remarcat que es tracta d'un procés històric que li agradaria que ja hagués culminat, però també ha afegit que si d'aquí un temps ha de seguir lluitant, ho farà. 

Pel que fa a l'acord estratègic entre independentistes, Aragonès ha considerat que cada vegada es comparteix més la diagnosi i ho ha valorat de manera positiva. Segons el vicepresident, cal un acord sobre com arribar a la independència que vagi molt més enllà de JxCat i ERC i ha assenyalat les principals entitats i la CUP.

Per a Aragonès, és necessària una actualització estratègica que, segons ERC, passa per tres idees: les llibertats civils i democràtiques, la unitat contra la repressió i la defensa de l'autodeterminació. 

Aragonès defensa que estratègia unitària no vol dir unitat electoral i ha aposta per trencar els frontismes. "Si ens presentem en un únic front el que pot provocar és que es blindin els sectors del país que no estan a favor del dret a l'autodeterminació", ha argumentat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.233 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat