Publicitat

Notícia

Otegi planteja llistes unitàries amb bascos, catalans i gallecs amb aliances 'des del PNB fins a la CUP'

El líder d'EH Bildu assegura a GARA que cal treballar 'junts, coordinats i sincronitzats' en el marc 'europeu o espanyol'

El líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, s'ha mostrat partidari de crear una llista unitària de cara a les eleccions europees, i considera que es poden construir "aliances des del PNB fins a la CUP". "Té una potencialitat política enorme", ha assegurat Otegi, referint-se a les europees però també al marc "espanyol".

"Hem de jugar aquesta partida junts, coordinats i sincronitzats davant d'un Estat que creu que no és la seducció, sinó la força, la que el mantindrà únic", ha dit a GARA.

"Quin sentit té que bascos, catalans i gallecs juguem, cadascun, amb les seves sigles? Perquè no tots junts amb un programa de mínims molt simple: defensa del dret a decidir, dels drets socials, llibertat pels presos?", ha afegit.

De fet, les aliances entre partits bascos, catalans i gallecs ja són habituals a les europees, en què Espanya és circumscripció única i, per tant, és més complicat pels partits arrelats en un sol territori aconseguir un escó. 

En els comicis del 2014, el PDeCAT i el PNB van anar plegats en coalició, sota el nom 'Coalició per Europa', mentre que ERC va anar en solitari i Bildu i el BNG van unir-se amb la marca 'Els Pobles Decideixen'. 

Otegi explica a l'entrevista que en les seves reunions amb l'expresident Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras, els ha intentat traslladar que cal "jugar junts" davant de l'Estat espanyol.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.486 missatges
  • 221.313 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat