Notícia

Diputats danesos estudien unir-se a una delegació internacional d'observadors del judici contra el procés

Si la societat catalana ens crida, hi serem", assegura el parlamentari Pelle Dragsted

Un grup de diputats del parlament danès estudien fer d’observadors internacionals en el judici contra el procés, unint-se així a un grup d’eurodiputats que recentment també van anunciar que demanarien a l’Estat espanyol ser al judici.

"Si la societat catalana ens crida, hi serem", ha assegurat a l’ACN Pelle Dragsted, diputat per l’Aliança Roja-Verda i portaveu del partit en afers democràtics.

Amb els també diputats Eva Flyvholm i Magni Arge, Dragsted s’ha reunit aquest divendres amb el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que els ha agraït la seva implicació en internacionalitzar la situació dels presos. Tots tres visitaran aquesta tarda Jordi Cuixart i l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva.

“Sentim una gran obligació de mostrar que això no hauria de passar a Europa”, afirma Dragsted, que assenyala que és “molt important” que quan el judici de l’1-O comenci hi hagi representació internacional d’advocats, experts en drets humans i també polítics. “Per això nosaltres estem preparats”, conclou. 

Per la seva banda, Magni Arge admet que visitar l’expresidenta del Parlament a la presó ha estat una “experiència xocant” i apunta que al seu país un desacord polític es mantindria en el camp polític i no es portaria en un tribunal amb acusacions de delictes criminals. En aquest sentit, assegura que el seu objectiu és “garantir” que “com a mínim” els líders independentistes catalans puguin tenir “un judici just”.

En una línia similar s’expressa la diputada Eva Flyvholm, que remarca que està “molt preocupada” per la situació en què es troben els presos. Espera, diu, que les visites a la presó posin “més pressió” sobre Espanya.

A més, considera “molt important” intentar plantejar un debat sobre el que està passant a Catalunya i generar més coneixement a Dinamarca per crear una “atmosfera” que permeti pressionar el govern espanyol i alliberar els presos. 

Igual que Arge, Flyholm destaca també estar molt “tocada” per la trobada amb Carme Forcadell dijous a Mas d’Enric. “És molt preocupant veure com és a la presó per simplement fer la seva feina com a presidenta del Parlament”, afegeix.

Després de veure’s amb els diputats i en el marc de diverses trobades aquests dies, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, constata a l’ACN que “crida molt l’atenció el fet que hi hagi mig govern a la presó, la presidenta d’un Parlament i gent a l’exili”. Amb tot, assenyala que “troben molt flagrant, molt greu, que hi hagi el president d’una entitat cultural amb més de 130.000 socis empresonat”. 

“Això xoca molt perquè al cap i a la fi és un ciutadà, una persona normal i corrent i que en canvi està empresonat per defensar el dret a manifestació, és una de les coses que més frapen a nivell internacional”, indica. 


Opina

Configuració
  • EmulatorQ Usuari sumador 64.226 15 6 👍 19.202
    Em sembla perfecte que vinguin. Però també tinc clar que les conclusions que en treguin no serviran per a gaire. Ni la UE ni ningú no faran pagar a Espanya cap multa, i a l'estat espanyol ja sabem que la seva imatge internacional no el preocupa gens. 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.266.604 missatges
  • 220.000 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat