Notícia

A presó un franctirador de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez

Es van intervenir diverses armes de foc del 'llop solitari'

pedro, sanchez, PSOE
Pedro Sánchez Autor/a: REUTERS/Paul Hanna

Un veí de Terrassa va ingressar a presó fa més d'un mes per voler matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, segons ha avançat Público i han confirmat a l'ACN fonts judicials.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que l'home tenia un arsenal d'armes de foc, que van ser intervingudes en el moment de la detenció. El diari indica que el detingut és un expert tirador de 63 anys, vigilant de seguretat, que pensava atemptar contra Sánchez com a revenja per la decisió del govern espanyol d'exhumar les restes del dictador Francisco Franco.

Público relata que el detingut practicava en un club de tir olímpic del Vallés i era capaç de construir i modificar armes curtes i llargues. Tenia llicència d'armes per la seva professió i per la seva afició esportiva. Freqüentava ambients d'ultradreta però no tenia antecedents policials. Canviava sovint de feina, sempre en l'àmbit de la vigilància nocturna. 

Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d'altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal. 

L'home va confessar les seves intencions en un grup de Whatsapp, on va reclamar ajuda per conèixer l'agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a "sacrificar-se per Espanya". Titllava el president del govern espanyol de "rojo de mierda".

Una de les usuàries del grup va alertar els Mossos, que van començar la investigació en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Quan van saber de la seva destresa amb les armes és quan van demanar l'ordre d'entrada, registre i detenció. Les diligències van passar pel jutjat número 2 de Terrassa i pel número 3 d'instrucció. L'Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.


Opina

Configuració
 • EmulatorQ Usuari sumador 64.226 15 6 👍 19.202
  No és amenaça terrorista, però tenir una careta de la persona equivocada o escriure un missatge protagonitzat per un personatge de Bola de Drac sí.
 • Turanga_Leela 30.866 7 29 👍 8.574
  Tenia un arsenal, destressa amb armes de foc i coneixements per modificar armes de foc i habilitar-les i va expressar la seva intenció de matar el Pedro Sánchez però no és terrorisme. OK.
 • maori 15.617 3 121 👍 7.905

  El franctirador de Sánchez va ser condecorat per Amics de la Guàrdia Civil

  El veí de Terrassa detingut pels Mossos per voler atemptar amb un franctirador contra el president del govern espanyol, Perdo Sánchezva ser condecorat per l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil a començaments del mes de febrer passat amb una medalla per mèrits.

  Segons publica el diari Público, el vigilant de seguretat Manuel Murillo Sánchez va assistir a un acte envoltat d'agents de la Guàrdia Civil a les instal·lacions del cos de Barcelona, situades a Travessera de Gràcia. Va ser allà on l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil el va condecorar.

  Des del cos, però, neguen que aquesta condecoració tingui res a veure amb les forces armades ni que fossin ells qui el convidessin. En declaracions al mencionat diari, la direcció general de la Guàrdia Civil defensa que aquest era un acte privat i, per tant, es desentén dels fets.

  La mateixa informació apunta que la condecoració podria venir donada pels serveis prestats a la Guàrdia Civil en relació amb el procés independenstista. Murillo va treballar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) pels vols de l'1 d'octubre, i hauria pogut passar informació al cos armat.

  La notícia arriba després que el senador d'EH Bildu Joan Iñarritu hagi publicat aquest matí una imatge en la qual es veu Murillo envoltat de tres càrrecs de la Guàrdia Civil, uns dels quals, el de l'esquerra de la foto és el cap de la comandància de Tarragona, Vicente Luengo.

  En el missatge, Iñarritu es preguntava on i quan s'havia realitzat aquesta imatge i si el franctirador duia una condecoració del cos.

  https://www.elnacional.cat/ca/societat/francotirador-sanchez-condecoracion-guardia-civil_324627_102.html 

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.266.596 missatges
 • 219.999 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat