Publicitat

Notícia

La Federació Coordinadora de Muixerangues, guardonada amb el premi a l'Ús Social del Valencià

El Diari la Veu també n’estava nominat

Prop d'un miler de persones han participat en la votació popular a les xarxes socials d'Escola Valenciana per decidir quina entitat rebria el guardó a l'Ús Social del Valencià. Tant el Diari la Veu com la Federació Coordinadora de Muixerangues estaven nominades a obtenir aquest premi.

Tal com informen els organitzadors, la Federació Coordinadora de Muixerangues ha obtingut el guardó. 

"Aquesta entitat agermana 21 colles de muixerangues de tot el País Valencià, dignifica la cultura, recupera el patrimoni popular i el llegat d'una tradició. El món muixeranguer travessa un moment dolç amb la creació de noves colles, fins i tot, en pobles en els quals no ha estat mai instaurat el costum de crear torres humanes", ha declarat el president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes.

"El Diari la Veu també es mereixia aquest premi perquè ha contribuït de forma decidida a la normalització de la nostra llengua. A més, compleix una funció social essencial en qualsevol país democràtic: informa amb transparència, té vocació de servei públic i aporta rigor informatiu. Amb el naixement del Diari la Veu en gener de 2013, la ciutadania valenciana ha guanyat en pluralitat, debat, anàlisi i dignitat com a poble", ha remarcat el portaveu de l'entitat cívica.

Es tracta de la primera vegada que Escola Valenciana fa servir la comunitat virtual amb l’objectiu de promoure la votació dels internautes a través de les plataformes Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Whatsapp. La iniciativa s’engegà el 27 de setembre i culminà el 9 d’octubre, en la commemoració de la Diada del País Valencià.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.492 missatges
  • 221.314 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat