Notícia

Otegi es reuneix amb Puigdemont i defensa que el procés és 'impossible' sense unitat de l'independentisme català

El líder abertzale obre la porta a presentar un recurs per intentar revertir la seva inhabilitació

El líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha explicat que ahir dimarts es va reunir amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Waterloo. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Otegi ha assegurat que van mantenir una "conversa agradable" i que li va mostrar la solidaritat dels independentistes bascos. En aquest context, ha defensat que sense unitat de l'independentisme català, el procés serà "impossible".

D'altra banda, Otegi ha obert la porta a presentar un recurs al Tribunal Suprem (TS) per intentar revertir la seva inhabilitació després que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH) hagi sentenciat que no va tenir un judici just a Espanya.

Recordem que la reunió amb Puigdemont va coincidir amb la sentència del tribunal d'Estrasburg que dona la raó a Otegi i quatre condemnats més per la justícia espanyola. Segons ha explicat el líder abertzale, tots dos es van felicitar de la decisió de justícia europea i li va traslladar que els independentistes bascos sempre estaran amb Catalunya. 

Otegi ha assegurat que manté "bona relació" amb totes les famílies de l'independentisme català i que estan disposats a contribuir en el procés a canvi de cap interès. "L'únic interès és que Catalunya faci la seva república i que es desenvolupi de manera pacífica i democràtica. Sense unitat és impossible fer aquest procés. Fem una apel·lació que les forces polítiques catalanes s'uneixin", ha afegit.

Després de la decisió del tribunal d'Estrasburg, segons Otegi, ara s'obre la possibilitat de presentar un recurs de revisió al Tribunal Suprem perquè alguns efectes, sobretot la inhabilitació, quedin "neutralitzats". I ha avançat que probablement en els pròxims dies es vegi quin tipus de recurs presenta per revocar una inhabilitació "que van posar ad hoc".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.266.600 missatges
  • 220.000 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat