Notícia

Calvo defensa que els líders independentistes estan empresonats 'perquè en democràcia els fets tenen conseqüències'

La vicepresidenta espanyola afirma que 'votar no és delicte' però s'ha de fer 'd'acord amb la llei'

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat al Senat que els líders independentistes estiguin en presó provisional perquè "han comès delictes".

"En el darrer any han portat Catalunya a un lloc impossible, en una espècia de gimcana per veure qui era més independentista per trencar l'ordre constitucional però en aquesta democràcia els fets tenen conseqüències", ha manifestat a preguntes del portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries.

"Fan pena", els ha retret el mateix Cleries, que ha afirmat que "votar no és delicte". Calvo ha afirmat que "votar no és delicte" sempre que es faci "d'acord a la llei".

La vicepresidenta espanyola ha evitat valorar les peticions de pena de les acusacions públiques i ha afirmat que això no és res que hagi de valorar el poder executiu. Ha defensat que des que han arribat a La Moncloa han actuat amb "lleialtat amb la Generalitat, coresponsabilitat en els problemes reals". "De tot el demés, a aquest poder no li incumbeix", ha afegit. 

"Ens trobaran en l'espai de la política, però en l'espai de les proclames es quedaran sols provocant cada dia més patiment a Catalunya i a Espanya", ha respost Calvo a Cleries durant la sessió de control al Senat. 

Per la seva banda, Cleries ha exigit la llibertat de tots els encausats i s'ha referit a la sentència d'Estrasburg que aquest dimarts ha dictaminat que Arnaldo Otegi no va tenir un judici just. "Deixi'n de robar-los la vida sense un judici just, la història es repeteix", ha manifestat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.266.597 missatges
  • 219.999 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat