Publicitat

Notícia

Èxit a la presentació de la nova campanya del Voluntariat pel Valencià

Amb aquesta iniciativa més de 23.900 persones han compartit experiències i han guanyat fluïdesa a l'hora de parlar valencià

Aquest dimarts, la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València va ser el marc amb el qual Escola Valenciana va donar a conèixer la nova imatge de la catorzena edició del Voluntariat pel Valencià, que porta per títol 'Els carrers s'omplin de Voluntariat'.  Prop d'un centenar de persones van participar en la jornada que va comptar amb la participació de l'escriptora i presentadora del programa Una habitació pròpia d'À Punt, Irene Rodrigo, així com algunes de les escriptores que han sumat la seua prosa al llibre "10 de dones", editat per Escola Valenciana.

La nova imatge del Voluntariat pel Valencià és un compendi de fotografies de persones voluntàries i aprenentes que han participat en el programa en aquests 13 anys. "Volíem fer valdre el compromís assolit per totes les persones que han fet possible la continuïtat del Voluntariat pel Valencià arreu del nostre país. I hem trobat que la millor manera d'impulsar aquesta nova campanya és a través de les imatges de les parelles lingüístiques", va exposar el coordinador del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

Segons el mateix Font: "Dotem d'identitat i humanitzem aquest projecte social d'Escola Valenciana, que es basa en l'altruisme de persones que dediquen part del seu temps a conversar de forma espontània i amigable, una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A més, enguany, estrenem quadern de suport, ple de propostes atractives per a totes les trobades de les parelles. Agraïm la implicació de Pura Santacreu i Dolors Pedrós, d'Edicions 96, per fer possible aquest material".

La ciutadania podrà veure aquesta campanya en forma de suports publicitaris –mupis– als carrers i les places de les ciutats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és "promoure la creació de nous parlants de valencià de forma lúdica, en un ambient de distensió, i construir una convivència harmònica entre llengües des del respecte i la diversitat cultural", en paraules del president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, que ha afegit: "'Voluntariat' i 'Valencià', són dos paraules que estan en l'ADN d'Escola Valenciana".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.486 missatges
  • 221.313 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat