Notícia

L'autora valenciana Ana Penyas guanya el Premi Nacional de Còmic

'Estem totes bé', és la seva primera novel·la gràfica per 'rescatar, a partir d'una història familiar, la veu d'una generació silenciada'

Ana Penyas. Foto: eldiario.es
Ana Penyas. Foto: eldiario.es

Ana Penyas (València, 1987) ha rebut el Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura per l'obra 'Estem totes bé'. Es tracta de la primera novel·la gràfica de l'autora que busca "rescatar, a partir d'una història familiar, la veu d'una generació silenciada" i el jurat n'ha destacat la innovació i la frescor de la posada en escena gràfica, "a més de l'habilitat per integrar recursos del còmic i d'altres mitjans ".

El premi està dotat amb 20.000 euros i té com a objecte distingir la millor obra d'aquesta especialitat publicada en qualsevol de les llengües de l'Estat durant l'any 2017. Aquest any ha estat guardonada com a autora revelació al Saló del Còmic de Barcelona.

Ana Penyas es va diplomar en Disseny Industrial i es va graduar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Va ser seleccionada per fer una residència artística a De Liceiras (Porto, 2015) i ho ha estat també en diverses ocasions a la fira d'il·lustració de Madrid Il·lustríssima i al festival d'autoedició de València Paradeta amb diversos projectes d'autoedició.


Opina

Configuració
 • EmulatorQ Usuari sumador 64.604 15 6 👍 19.597
  Enhorabona!
 • __31318__ 921 2 👍 1.089
  Titular enganyós. 
  Jo a la foto llegeixo “Estamos todas bien”
  I el premi nacional del Ministeri de Cultura és espanyol. 

  Tal com està culturalment la nació catalana, potser podríem informar millor i deixar de fer trampes per enganyar-nos sobre la realitat lingüística d’aquest dissortat país. 

 • Jaume_Tugui 3
  Enhorabona pel premi. És merescut. Però és una llàstima que ja no existeixi el Premi Nacional de Còmic que atorgava la Generalitat de Catalunya.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.284.361 missatges
 • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat