Notícia

La selecció catalana de korfbal es conjura per revalidar al podi europeu

Dos anys després d'aconseguir el bronze, Catalunya vol tornar a estar entre les tres millors del continent

Aquest dissabte 13 d'octubre comença el Campionat d'Europa de korfbal a la província holandesa de Frísia. El torneig, que durarà fins al fins al 21 d'octubre, és l'objectiu principal d'aquest 2018 per a la selecció catalana. 

Recordem que fa dos anys, la selecció catalana de korfbal va aconseguir la gesta més important de la seva història en aconseguir un bronze a Dordrecht, Països Baixos. Aquest any, l'equip dirigit per David Guzmán i Xavi Vidal intentarà repetir l'èxit.

De fet, en declaracions al web oficial de la Federació Catalana de Korfbal (FCK) i recollides pel portal Seleccions.cat, els seleccionadors avisen que "l'objectiu continua sent entrar en la lluita per les medalles".

Concretament, la selecció catalana està englobada al grup A amb els Països Baixos, Anglaterra i Polònia. Totes quatre seleccions accediran als quarts de final però, lògicament, la dificultat dels enquadraments dependrà de la classificació.

Per tant, gairebé descartada la primera plaça, reservada als amfitrions, l’objectiu serà aconseguir la segona posició per enfrontar-se -presumiblement- a Portugal o Alemanya i, sobretot, eludir el darrer lloc per evitar Bèlgica a tota costa.

El debut de Catalunya serà el dissabte a les 8 del vespre contra els Països Baixos a Gorredijk, on diumenge dos quarts de 5 es veurà les cares contra Polònia. Ja dilluns 1 quart de 7, a Drachten, arribarà un duel contra Anglaterra que es preveu determinant, sobretot amb vista als quarts de final que tindran lloc dimecres a Leeuwarden.

Recordem que Catalunya és membre de ple dret de la Federació Internacional de Korfbal (IKF) des del 2005, condició que li permet disputar tots els esdeveniments organitzats per la màxima institució mundial d'aquest esport. 

L'única excepció són els World Games, que estan sota el paraigua del Comitè Internacional Olímpic (CIO) i, per tant, fora de l'abast dels països no reconeguts internacionalment com a estats sobirans, com és el cas d'Escòcia o Gal·les.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.201 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat