Notícia

Maragall diu que el xat dels jutges mostra un 'sistema judicial impregnat d'ideologia reaccionària'

El conseller d'Acció Exterior lamenta que la "cúpula" judicial actuï 'des d'una determinada ideologia' i forgi la realitat 'fins a límits insospitats'

El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dijous que la publicació de les converses dels jutges publicades per la premsa mostren "un sistema judicial impregnat d'ideologia reaccionària".

En una entrevista a Onda Cero, Maragall ha lamentat que alguns jutges estan "aplicant aquesta ideologia de manera dominant i distorsionant absolutament la realitat". Maragall s'ha referit, especialment, "a la cúpula" del sistema judicial, que considera que està "polititzada" i que té "concepcions ideològiques i apriorismes" respecte a Catalunya.

"S'ha forjat absolutament la realitat fins a límits insospitats", ha dit el conseller. Maragall també ha dit que li agradaria que el govern espanyol expressés "la seva posició de fons" sobre les acusacions de rebel·lió. "Que digués com a govern que no hi ha rebel·lió, que ho pot dir, igual que l'anterior deia que sí", ha remarcat. 

El conseller Maragall ha explicat que durant la trobada per la bilateral amb la ministra Meritxell Batet, ella li va dir que li correspon al govern espanyol "formular la política criminal de l'Estat i traslladar-la als fiscals", però que no té poder sobre la fiscalia. 

"És el que estableix la llei com a obligació pel govern de l'Estat", ha explicat, davant de les preguntes del periodista d'Onda Cero sobre si la Generalitat demanava a l'executiu espanyol que interferís en el procés independentista a través del ministeri fiscal. 

Maragall ha dit que actualment hi ha "unes instruccions" sobre com formular la política criminal de l'Estat i que el govern de Sánchez "les pot canviar o mantenir el criteri i la política que aplicava el govern del PP". 

El conseller ha remarcat que definir la política criminal implica "veure com es consideren aquest tipus d'accions en el camp de la política i en el camp de l'expressió democràtica de les institucions" i "com es formulen uns criteris que, després, la fiscalia, amb total independència, ha d'aplicar".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.826 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat